Szuper pszichológiai teszt személyiségünk megismerésére

A személyiség igencsak komplex, s vizsgálata is rendkívül bonyolult, azonban olykor rendkívül egyszerű módszerekkel is választ kaphatunk jellemünk alapvető tulajdonságaira. A következő kérdésre válaszolva egészen pontos képet, szinte elemzést nyerhetünk belsőnk sajátságairól.

Egy kecske bandukol az úton, s elér egy gyors folyású folyóhoz, ami fölött egy igencsak keskeny híd húzódik. Félve bár, de nekiiramodik, s elkezd átmenni a hídon. Már a híd közepe felé jár, amikor észreveszi, hogy a másik oldalon egy másik kecske lépett rá a hídra, hogy átkeljen ő is a másik oldalra. Középen találkozva rádöbbennek, bizony egymás mellett esélyük sincs átmenni.

S a tesztkérdés: Mi lesz a mese vége?

Szuper pszichológiai teszt személyiségünk megismerésére

Két kecske a hídon

hirdetés

Alapvetően öt válasz adható erre a kérdésre, melyek közül a véleményünket takaró, vagy ahhoz leg közelebb álló fogja megmutatni főbb személyiségjegyeinket.

1. Az egyik kecske önszántából megfordul, hogy a másik nyugodtan átkelhessen a hídon.

2. A két kecske a híd közepéhez érve elkezd egymással veszekedni, hogy melyik engedje tovább a másikat, majd a gyengébb hátrálásra kényszeríti a gyengébbet átjutása érdekében.

3. Az egyik kecske a hídra fekszik, hogy a másik átlépje, s tovább mehessen.

4. A két kecske erőből egymásnak ront, mondván győzzön a jobbik, de a lendület hevében mindketten leesnek a hídról.

5. Az egyik kecske visszamegy a partra, ahonnét jött, hogy elengedje a vele szemben jövőt, s vele folytatja útját, mert társra lelt.

Értékelés:

Ha az elsőt választottad:

Olyan ember vagy, aki önzetlen, áldozatkész, rugalmas. Képes vagy lemondani saját érdekeidről, ha a helyzet úgy kívánja, így lehet, hogy akit előrébb engedsz, hamarabb beér a célba, de tudod, hogy egyszer te is el fogsz jutni ugyanoda. Racionális gondolatokkal próbálsz döntést hozni minden helyzetben, s kompromisszum kész vagy céljaid elérése érdekében. Néha úgy tűnhet, mintha könnyen le tudnál mondani vágyaidról mások javára, de tudod, ha eljön a te időd, ott leszel, ahol lenned kell.

hirdetés

Ha a másodikat választottad:

Határozott és erős jellemű ember vagy, de néha hajlamos vagy túlzásokba esni. A ?mindent vagy semmit? jelmondat sokszor teszi szélsőségessé döntéseidet, ami azt eredményezi, hogy nem létezik számodra arany középút. Ha kell, családodon és barátaidon is átgázolsz, csakhogy bizonyítsd igazadat, vagy elérd céljaidat. Szereted, ha tiéd az utolsó szó, s nem viseled el, ha megmondják, mit és hogyan csinálj.

Ha a harmadikat választottad:

Békés, diplomatikus, s néha túlságosan is engedékeny ember vagy. Környezeted boldogsága, elégedettsége számodra a legfontosabb, hiszen te is akkor érzed magad jól a bőrödben. Megpróbálsz intelligens megoldásokkal reagálni a problémákra, s célod minden esetben az, hogy mindenki elégedett legyen. Csapatban vagy a legerősebb és hiszel is az összetartás fontosságában. Bölcsességed segít a konfliktusok elkerülésében, s hiszed, ahhoz, hogy elérd álmaidat, senkinek nem kell gondot okoznod. Tisztában vagy saját értékeiddel, s azzal, hogy saját intuícióid el fognak juttatni oda, ahová menni akarsz.

hirdetés

Ha a negyediket választottad:

Hajlamos vagy elkeseredni, amint valamilyen akadályba ütközöl. Pesszimista vagy, s többnyire cinikus is. Nap, mint nap harcolsz azért, hogy az általad oly nagyon vágyott boldogságot elérd, azonban nem veszed észre, hogy nem környezeted, hanem rossz látásmódod állja utadat. Fontos, hogy elfogadd a világ milyenségét, hogy van jó és van rossz és ebben kell megtalálnod a helyed, s észrevenned, valamint elfogadnod a jó dolgokat, amik időről időre szembe jönnek.

Ha az ötödiket választottad:

Humánus, kedves, nagylelkű ember vagy, aki nyitott mindenre, amivel szembetalálkozik. Rendkívül könnyen barátkozol, szeretsz társaságban lenni, s mindenkit meghallgatni, éppen ezért széles látókörrel rendelkezel. Általában úgy gondolod, hogy nincsenek előtted akadályok, az életben bármi megtörténhet, s mindenre képes vagy, amit meg akarsz valósítani. A pillanatnak élsz. Abszolút pozitivizmusod szívesen megosztod másokkal is, viszont cserébe nem mindig számíthatsz ilyen jellegű támogatásra. Vigyázz, hogy ne adj magadból, csak annyit, hogy neked is maradjon miből építkezni.

2015. szeptember