hirdetés

Szörfözés, szörfkölcsönzés a Balatonon

Bár Magyarországon nem kifejezetten a legelterjedtebb vízi sport a szörf (vagy windsurf), mégis űzői reménytelenül beleszeretnek, s örökre megfertőzi őket. Mindezt sokan azzal magyarázzák, hogy nincs annál szabadabb érzés, mint amikor az ember kint van a vízen, s a széllel viaskodva, akár 50 kilométer per órás sebességgel is száguldozik, harcolva az elemekkel.

Szörfözés, szörfkölcsönzés a Balatonon

hirdetés

Nos, ha nem is mindjárt érjük el a fent említett szintet, azért mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a XX. században született sportot, legalább egyszer az életbe! Lássunk tehát néhány helyet, ahol megtehetjük mindezt, ha a magyar tenger partján járunk.

Zamárdi szörfiskola és szörfkölcsönző - Zamárdi

Zamárdi szörfiskola és szörfkölcsönző - Zamárdi

A Zamárdi szörfiskola és szörfkölcsönzőben, amellett, hogy mind vitorlák, mind szörftípusok tekintetében is hatalmas a választék, 1, 5, de akár 10 órás képzésen is részt vehetünk, mielőtt nekivágnánk az ismeretlennek, melyek alkalmával elsajátíthatjuk eme sport alapjait, sőt, a tízórás szörfoktatás végén még akár egy, Európa más országaiban is elfogadott és érvényes szörfigazolvány megszerzésére (Windsurf Grundschein) is van lehetőség.

hirdetés

Ez például tengeri szörfözésnél, vagy szörfbérlés esetén lehet szükséges.

Zamárdi szörfiskola és szörfkölcsönző - Zamárdi

A Zamárdi szörfiskola és szörfkölcsönzőt Zamárdiban, a Kossuth utca végén található szabadstrandon találjuk, ami voltaképpen alig 5 perc sétára van a Zamárdi vasútállomástól.

SURF PRO CENTER windsurf iskola és vízi sportszer kölcsönző - Balatonfüred

Eme kiváló szörfiskola Balatonfüreden, a Hotel Uni területén, kitűnő infrastruktúra mellett, kellemes környezetben várja a vízi sportok szerelmeseit.

SURF PRO CENTER windsurf iskola és vízi sportszer kölcsönző

Ha eme szörfiskolát választjuk az alapvető, vagy akár a profi fogások elsajátításához, akkor egész biztosan nem járunk rosszul, hiszen eme szörf suli oktatói és edzői gárdáját a Semmelweis Egyetem Testnevelési Karának (TF) képzése biztosítja, így vált a szörf oktatás terén az ország legmagasabb szakmai szintű és minőségű képzést biztosító iskolájává.

SURF PRO CENTER windsurf iskola és vízi sportszer kölcsönző

SurfGuru Windsurf Oktatási Centrum - Balatonkenese

Eme, a szörfoktatást széles korosztály számára biztosító szörfiskola Balatonkenesén, a Balatonfői Yach Club kikötőjének zárt öblében (Balatonkenese, Főnix tér 3.) működik.

SurfGuru Windsurf Oktatási Centrum - Balatonkenese

Maga az iskola májustól-szeptemberig várja az érdeklődőket. Oktatói apparátusuk tapasztalt és igyekszik minél inkább az egyéni igényeknek és képességeknek megfelelően alakítani az oktatást.

SurfGuru Windsurf Oktatási Centrum - Balatonkenese

A kezdő és haladó csoportok oktatása mellett teljesen egyedi elképzelések teljesítésére is van lehetőség náluk, így érdemes számításba venni őket, ha éppen a közelben keresgélünk szörfözési lehetőségek után.

hirdetés

Balatonon természetesen található még a fentieken kívül is számos kiváló minőséget biztosító és nyaranta rendelkezésre álló, szörfkölcsönzéssel és oktatással foglalkozó hely (ahogyan azt az alábbi szörf térkép is jelzi, például: Balatonfenyves, Balatonlelle, Balatonszemes, Balatonföldvár, Balatonszéplak, Balatonszabadi), így a fenti inkább csak egy kis ízelítő a választékból, reprezentálva, hogy mindenképpen érdemes szörfözésben is gondolkodni, ha a Balatoni nyaralás során aktív pihenésre vágyunk.

Balaton - Szörftérkép

A Balaton szörftérképe (Térkép forrása: Windsurf-iskola.hu)

2015. július

hirdetés
szürke
hirdetés