Karácsonykor, a szeretet ünnepén, a meleg, családi hangulat és a meghittség elengedhetetlen részei a finom ételek illatától terhes levegő. Íme, egy remek, nem túl szokványos, ugyanakkor könnyen elkészíthető recept, mely finom szilvás, fahéj és szegfűborsos illatával biztosan sikert arat az ünnepek alatt! Természetesen az év bármely más szakában is tökéletes akár hidegen, akár melegen.
Szilvaleves, karácsonyi díszítéssel
hirdetés
Hozzávalók:
Fél kilogramm szilva
Fahéj
Szegfűbors
1-2 alma
1-2 evőkanál kristálycukor, vagy méz
Elkészítés:
Magozzuk ki a szilvát, majd egy lábasba téve engedjük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, tegyük bele a szegfűszeget és a szegfűborsot és főzzük körül-belül fél órán keresztül. Mikor már kellően összeforrtak az ízek (jól megpuhultak a szilvák), passzírozzuk át a szilvadarabokat és a főzetet egy szűrőn, majd kezdjük el újra melegíteni.
hirdetés
E folyamat közepette reszeljünk almát, cukrozzuk be, majd szórjuk a levesbe. Néhány perc múlva vegyük le a tűzről. Melegen, némi díszítéssel tálaljuk.
A könnyebb elkészíthetőség érdekében szeretettel ajánljuk az alábbi videóreceptünket!
hirdetés
Tejszínes változat:
Aki krémesebben, tejszínesen jobban szereti az ilyesmit, az a reszelt alma megpuhulását követően, vagyis a főzés végén, mielőtt levennénk a levest a tűzről, adhat hozzá egy kis főzőtejszínt, melytől selymesebb lesz az állaga.