Szilvaleves

Karácsonykor, a szeretet ünnepén, a meleg, családi hangulat és a meghittség elengedhetetlen részei a finom ételek illatától terhes levegő. Íme, egy remek, nem túl szokványos, ugyanakkor könnyen elkészíthető recept, mely finom szilvás, fahéj és szegfűborsos illatával biztosan sikert arat az ünnepek alatt! Természetesen az év bármely más szakában is tökéletes akár hidegen, akár melegen.

Szilvaleves karácsonyra

Szilvaleves, karácsonyi díszítéssel

Hozzávalók:

Fél kilogramm szilva

Fahéj

Szegfűbors

1-2 alma

1-2 evőkanál kristálycukor, vagy méz

Elkészítés:

Magozzuk ki a szilvát, majd egy lábasba téve engedjük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, tegyük bele a szegfűszeget és a szegfűborsot és főzzük körül-belül fél órán keresztül. Mikor már kellően összeforrtak az ízek (jól megpuhultak a szilvák), passzírozzuk át a szilvadarabokat és a főzetet egy szűrőn, majd kezdjük el újra melegíteni.

E folyamat közepette reszeljünk almát, cukrozzuk be, majd szórjuk a levesbe. Néhány perc múlva vegyük le a tűzről. Melegen, némi díszítéssel tálaljuk.

A könnyebb elkészíthetőség érdekében szeretettel ajánljuk az alábbi videóreceptünket!

Tejszínes változat:

Aki krémesebben, tejszínesen jobban szereti az ilyesmit, az a reszelt alma megpuhulását követően, vagyis a főzés végén, mielőtt levennénk a levest a tűzről, adhat hozzá egy kis főzőtejszínt, melytől selymesebb lesz az állaga.

Szilvaleves tejszínnel

Szilvaleves tejszínnel

Jó étvágyat kívánunk!

2013. november