Szeretkezés, vagy "jó szex"? (18+)

E két kifejezés, bár egymáshoz nagyon közel álló, rokon értelmű, mégis óriási különbségeket takar, s hogy melyik is az élvezetesebb, néha nagyon nehéz eldönteni.

Szeretkezés, vagy

Forrás: pixabay.com; Fotó: Pexels; Licenc: CC0

Ha csupán az igazán jóleső szexet vesszük alapul, kétségtelen, hogy fergeteges. Ha olyan partnerbe botlunk életünk során, aki, mondhatni ösztönösen ráérez arra, mikor, milyen érintést is kíván minden egyes porcikánk, igen intenzív, elemi élményben lehet részünk.

A csábító, izgalmas együttlét hatása elsőként mindig az "azonnali kémiával" kezdődik, mikor megpillantjuk végzetünket, hirtelen egész testünk megremeg, vérünk adrenalin löketet kap, látásunk elhomályosodik, megkergülünk teljesen és kezünk, lábunk megremeg. Az állapot természetesen egészen az ágyig bódítja az embert, ahol az élmény kétség kívül örök. Nos, ez az az igazi nagybetűs JÓ SEX.

A természet azonban néha furcsa játékot űz és bármily meglepően is hangzik, a talán még ennél is felkavaróbb együttlét ennek (egy-két momentum kivételével) szöges ellentéte. A kezdeti szakaszban indulhat természetesen hasonló fiziológiai tünetekkel a dolog, de lefutása lényegesen hosszabbra nyúlhat, s amikor végre beteljesül a vágy, lassan, fokozatosan, az érzések és érzékek olyan mély birodalmába képes eljuttatni az embert, hogy mikor párunk átölel, egész lényünk bizsereg, úgy érezzük, igazán boldogok vagyunk, és azt kívánjuk, bár csak sohasem érne véget a pillanat.

Az akár órákig tartó szeretkezés nem csupán testünket képes egy kielégült, nyugalmi, harmonikus állapotba eljuttatni, hanem lelkünket is, melynek hatására úgy érezzük, a világ gyönyörű és szó szerint TÖKÉLETES! Az igazi szeretkezés tehát tekinthető a jó testi és lelki szerelem együttes beteljesülésének.

S hogy miért téveszthető össze könnyen a kettő? A válasz egyszerű, mert eleinte olyannyira hasonlóak, hogy szinte lehetetlen eldönteni, miről is van szó igazából. Lényegi különbség azonban, hogy míg a jó szex csak ideig, óráig képes kielégíteni testi vágyainkat (ami nyilvánvalóan nem megvetendő, sőt...), kölcsönözve ezzel a pillanatnyi, "könnyed boldogság" érzetét, addig a szeretkezés lelkileg is megérintve minket, képes mindezt akár egy életen át biztosítani. Ráadásul végkifejletük is ellentétes, hiszen, még a jó szex kielégíti a vágyainkat, addig a szeretkezéstől csak még "éhesebbek" leszünk az újabb és újabb élményekre.

2012. augusztus