Szerelem a neten (18+)

Az internet fejlődése során egyre több és több embert kezdett összekötni, fő profiljává az emberi kapcsolatrendszerek szövevényes hálózata vált és annak egyik központi mozzanata természetesen a szerelem! Ahogy telt múlt az idő, a közösségi oldalak és társkereső portálok úgy tűnik egyre inkább az alkalmi szexuális partnerkeresés irányvonalát kezdték el követni, háttérbe szorítva ezzel az érzelmek világát, így adódik a kérdés, kialakulhat-e még igazi szerelem a neten?

Szerelem a neten (18+)

Az internetes társkeresők egyik nagy előnye, hogy mondhatni nyílt kártyákkal indulhat, aki regisztrál ezen oldalakon, ismerkedhet olyan, tőle nagyon távol élő emberekkel is, akiket szimpatikusnak talál profiljuk alapján. Az előny azonban nagyon könnyen hátrányt is jelenthet, hiszen a kapcsolat induló szakaszában a sosem látott kedves lényegében azt állíthat magáról, amit akar, olyan képet tölthet fel, olyan dolgokat titkolhat el, amelyek könnyűszerrel félrevezethetnek bárkit.

Ebből fakadóan, számos példa sorolható fel amellett, hogy egy forró éjszakát követően az oly "kedves" kedvest sohasem látjuk viszont. Aki már megért egy két hasonló csalódást, az joggal válik bizalmatlanná a neten szövődött kapcsolatok hitelességében. Sosem szabad elfelejteni azonban, hogy számos ellenpélda is felsorolható, számtalan igazi egymásra találás történt már az internetnek köszönhetően, nem kevés vágy nyert beteljesülést az igazi nagy Ő-vel!

A nehéz kérdés tehát az, hogyan lehet megbizonyosodni arról, ha a szerelmet keressük, vajon tényleg a megfelelő emberrel töltjük látatlanba az időt, vagy csak egy szélhámos újabb áldozatává válunk? Érdemes elgondolkozni továbbá azon is, hogy vajon mi mennyire szépítjük, és ez által torzítjuk a valóságot, amikor mondhatni tét nélkül flörtölgetünk a világhálón! Az e fajta önismeret rávilágíthat arra, más vajon hogyan állhat e kérdéshez, mennyire is lehet hiteles valami, ami nem könnyen ellenőrizhető.

Annyi bizonyos, hogy, ha partnerünk sok minden számunkra vonzó tulajdonságról tesz tanúbizonyságot az ismerkedés szakaszában, érdemes e témákat alaposabban körül járni vele chat-elés közben, olyan furfangos kérdéseket feltenni, olyan mondatokat elejteni, amelyek kimozdíthatják egyensúlyából a valótlant állító partnereket.

Célravezető módszer lehet például, ha olyan állítást fogalmazunk meg, mely ellentmondásban van, mondjuk a profiloldalán olvasható gondolatrendszerrel, így könnyen "lebukhat" az illető. Ha azonban átmegy a spontán rögtönzött "vizsgán", akkor már lényegesen nő az esély arra, hogy valódi, őszinte emberrel van dolgunk, aki ténylegesen hasonlóan gondolkodik, mint mi, így jó eséllyel pályázhat a szívünkre, és nagy valószínűséggel alakulhat ki komoly kapcsolat.

2012. március