Elárulja személyiséged különleges vonásait, hogy mit látsz a képen

Avagy egy egyszerű, de nagyszerű személyiségteszt

Optikai csalódásokat rejtő képekből rengeteg létezik manapság, s ezek közül vannak olyanok, amelyek alkalmasak arra, hogy feltárják alapszemélyiségünk.

Optikai csalódásokat rejtő képekből rengeteg létezik manapság, s ezek közül vannak olyanok is, amelyek alkalmasak arra, hogy feltárják alapszemélyiségünk bizonyos olyan tulajdonságait, melyek jól jellemeznek bennünket. Az alábbi kép is egy ilyen, meglehetősen egyszerű illúzió, mely ugyanakkor segíthet jobban megismerni önmagunkat. Tudd meg, rólad mit árul el az, amit elsőre láttál a képen!

Személyiségteszt kép

Forrás: pixabay.com; Fotó: Gordon Johnson; Licenc: Pixabay License (Free for commercial use; No attribution required); Licenc link: https://pixabay.com/service/license/; Link: https://pixabay.com/vectors/cranium-head-optical-illusion-human-2858764/

Kehely - személyiségleírás

Aki elsőként a képről egy fekete, talpas kehelyre asszociál, az egy olyan alapszemélyiség, aki kifejezetten vonzódik a szakrális dolgok iránt, vagy legalábbis, időről-időre, vissza tér a szakralitás az életébe. Gondolatai gyakran elrugaszkodottak a mindennapoktól, így egy kifejezetten álmodozó típus, aki szeret elmerengni azon, "mi lenne, ha".

Bár kifejezetten fontos életében a család és a barátok, mégis néha nagyon élvezi azt is, ha egy kicsit egyedül lehet a gondolataival, s ekkor zavartalanul tervezhet és megvalósíthat.

Határozott elképzelései vannak arról, mit akar az élettől, ugyanakkor, kreatív és rugalmas gondolkodó is, aki képes változtatni a véleményén, ha reális érvekkel találja szemben magát, de ez csak akkor igaz, ha a kérdéses érvrendszer összeegyeztethető fundamentális világnézetével, így beleilleszthető a saját, külön világába.

Lényegi tulajdonsága a makacsság is, melyet ugyanúgy képes jól használni, mint rosszul, de ez utóbbi hosszútávon általában nem jellemző rá.

Alapértéknek tekinti a megbocsátást, ugyanakkor mégis néha nehezére eshet gyakorolni, különösen, ha kifinomult igazságérzetét sértik meg.

Életében igazán akkor tud kiteljesedni, ha a körülötte lévők hagyják hosszútávon alkotni és nem igyekeznek korlátozni érdemben semmiben. Ettől függetlenül mégis kulcskérdés, hogy azért mindig legyen(ek) olyan ember(rek) az életében, akik hatni tudnak rá, ugyanis egy bizonyos mértékű kontroll, illetve jó szándékú visszajelzés nagy segítségére lehet abban, hogy reálisabban élje mindennapjait, s ezáltal hatékonyabbá és boldogabbá váljon.

Egymással szembe néző arcok - személyiségleírás

Akinek a figyelmét a képen elsőre a két, egymás felé néző arc ragadta meg, az egy rendkívül szociális ember, akinek mindene a család és a barátok. Mivel kimagaslóan évezi mások társaságát, így kifejezetten közösségi ember, aki nagyon sokat képes hozzátenni nap, mint nap, az őt körülvevők élethez, persze, mindehhez az is kell, hogy mások hagyják szabadon érvényesülni, s szívleljék meg és fogadják be, amit mond.

A megbízhatóság igen fontos értéke az ilyen személyiséggel rendelkező embernek, így könnyen felismerhető arról, hogy ő az, akire mindig lehet számítani és ez bizony nem kis szó. Olyannyira, hogy ez még sokszor akkor is igaz, ha ezért nem is nagyon becsülik meg, pedig abszolút megérdemelné. Ez utóbbi sokszor azért is következik be, mert nem szeret kérkedni ezen rejtett, mégis oly fontos értékével, így nem egyszer már csak akkor döbben rá a környezet, hogy milyen fontos volt, amikor már továbbállt.

Ugyan kevésbé jó tulajdonsága a bosszúállás, de mentségére szolgáljon, hogy ezen eszközhöz csak végső esetben nyúl és akkor is általában egy adott határon belül marad vele, mivel kifejezetten humán központú.

A kimutatott szeretet kiemelt szerepet kap az életében és ha abból nem kap megfelelő mennyiséget, akkor gyakran szenved emiatt, még, ha nem is mutatja ki. Mindazonáltal, ha erre odafigyelünk nála, akkor egyenesen szárnyra kap és nincs lehetetlen a számára.

Amiben még igen jó ezen személyiség típus, az, az empátia, azaz a másokkal való együttérzés, így szinte mindig valamilyen szerepet kap az életében a jótékonyság, mely számos formában megjelenhet, nem csak materiális, hanem például önkéntesség formájában is.

E karakter életében igazán akkor tud kiteljesedni, ha megbecsülik és szeretik, ilyenkor viszont nincs nála hűségesebb és stabilabb háttér, barát, munka-, vagy szerelmi társ.

Oszlop, sakkfigura, vagy bármi más... - személyiségleírás

Az, aki ezen a képen teljesen mást lát elsőre, mint a legtöbb ember, pszichológiailag rendkívüli és ritka személyiséggel rendelkezik, akinek legfőbb jellemzője a már-már extrém gyors problémamegoldó képesség és kreatív gondolkodás. Ennek megfelelően, gyakran végez valamilyen ehhez idomuló, nem túl szokványos, érdekes munkát, illetve űz akár extrém sportokat, amibe kifejezetten örömét lelni.

További erénye, hogy, mivel egy kicsit másképpen látja a világot, mint ahogy azt a legtöbben, igazi úttörő személyiség, aki időt és energiát nem kímélve képes munkálkodni új világok felfedezésén. Mindazonáltal, a hátránya is ugyanez, hiszen különc mivoltából fakadóan, nem egyszer kerül szembe másokkal ténykedései és megnyilvánulásai miatt, így gyakorta él szociális értelemben véve szűk körben, vagy egyenesen kirekesztettségben.

További "hátránya" ezen személyiségnek, hogy nagyon nem bírja, ha korlátozzák és a monotonitástűrése sem valami jó, így, ha olyan körülmények közé kényszerül, ahol ezek a meghatározóak, akkor tartósan nem érzi jól magát.

Az ilyen egyéniséggel bíró ember igazán akkor tud kiteljesedni az életében és boldog lenni, ha olyan, szellemileg emelkedett és elfogadó környezetben élheti életét, amiben nem csak, hogy hasznát veheti szárnyaló gondolatainak, de hosszútávon megbecsülik, sőt, ki is emelik érte. Ha ezt sikerül elérnie, akkor általában egy életen át tartó alkotása maradandó, sőt, nem egyszer irányadó és meghatározó az emberiség számára.

Kedves Olvasóink! - Ezen személyiségteszt csak nagyon általános információkkal dolgozik és csupán szórakoztató jelleggel íródott, nem szakember által, személyre szabottan összeállított jellemzéseket tartalmaz, így tartalmáért a Best Of Cafe portál mindenkori szerkesztősége és tulajdonosi köre, semmilyen anyagi, jogi vagy erkölcsi felelősséget nem tud vállalni. Megértésüket köszönjük!

SNR

2021. augusztus 3.