Szalámis sült paprikahajó
A paprika megannyi ételben jó szolgálatot tesz a konyhában, ám ritkán ő a főszereplő. Az alábbi egyszerű és ízletes recept segíthet kiküszöbölni ezt a csorbát, ráadásul, így már, ha nem szeretjük a lecsót, akkor is bátran megsarcolhatjuk a mamáink kertjében nyaranta roskadozó illatos paprikabokrokat!
Szalámis sült paprikahajó
HIRDETÉS
Hozzávalók:
8 nagyobb TV paprika
Csemege és paprikás szalámi
Sűrített paradicsom
Tejföl
Sajt
Kacsazsír
Bazsalikom
Só
Elkészítése:
A paprikákat csumázzuk ki (egy késsel vágjuk körbe a csuma körül, majd tekerjük meg a zöld szárat és húzzuk ki a magokkal együtt), majd hosszában vágjuk félbe őket. Kívül belül dörzsöljük be a paprikákat kacsazsírral. A paradicsomsűrítménybe ízlés szerint keverjünk bazsalikomot, s miután megsóztuk a paprikákat, kenjük be a paradicsommártással belsejüket.
HIRDETÉS
Minden paprikahajóba ültessünk egy paprikás és egy csemege szalámi szeletet, a tetejére tegyünk egy kis kanál tejfölt és végezetül egy csík sajtot.
Szalámis sült paprikahajó, tepsiben
Egy tepsiben, 170 fokon, süssük 20 percig (pirulásig). Tálaljuk az elkészült, sült paprikahajókat pirítóssal, kiflivel, fogyókúrázóknak extrudált kenyérre, vagy puffasztott rizsre helyezve.
Szalámis sült paprikahajó, extrudált kenyérrel
Jó étvágyat kívánunk!
2014. július