Egy íycsiklandó finomság, mely ragyogóan ötvözi egy nagy déli kedvenc és egy jól ismert édesítési mód együttesét.
Sült banán karamellás bundában
Hozzávalók:
3 evőkanál napraforgóolaj vagy házi vaj
200 ml méz
4 (lehetőleg sütnivaló) banán
Néhány citrom karika
Őrölt fahéj
Elkészítése:
Hámozzuk meg a banánokat , majd hosszába, utána keresztbe is vágjuk félbe őket. Egy serpenyőbe keverjük el az olajat/vajat és a mézet, hevítsük fel, majd forgassuk bele a banándarabokat és így süssük őket 1-2 percig.
Ha szükséges, körönként pótoljuk a serpenyőben a mézet és az olajat. Végezetül, ha kész, szedjük tányérra, facsarjunk rá egy kevés citromlevet, szórjuk meg enyhén őrölt fahéjjal, majd frissen tálaljuk.
Sült banán karamellás bundában, sütés közben
A könnyebb elkészíthetőség érdekében, vagy akár pusztán csak a kedvcsináló látvány kedvéért, szeretettel ajánljuk az alábbi videóreceptünket!
Tipp:
Kínáljuk vaníliafagylaltal, kókuszreszelékkel vagy mogyoró darabokkal, esetleg mindannyival!