Spenótleveles rakott csirkemell
Első hallásra talán nem hangzik túl ínycsiklandóan ezen étek neve (hisz sokan kifejezetten nem szeretik a spenótot), azonban, ahogy készül, egyre szebb és szebb lesz, majd mikor megkóstoljuk az omlós csirkét, a friss spenótlevél üde ízével és a krémes tejfölös sajttal a tetején... Garantáltan nem fogunk csalódni!
Spenótleveles rakott csirkemell, villán
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
1 egész csirkemell filé
1 nagy tejföl (kb. 330 g)
Só, bors
20 dkg trappista sajt
20 dkg friss spenótlevél
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk és karikákra szeljük. A húst megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk egy kicsit, ez után bedörzsöljük sóval és egy csipet borssal, hogy ízletesebb legyen. A spenótleveleket megmossuk.
Ha mindezzel készen vagyunk, egy tepsiben egymásra rétegezzük az előkészített alapanyagokat az alábbi sorrendben, lentről felfelé haladva: krumpli (rá kis só, bors), rá egy réteg spenótlevél, majd a hús, megint spenót, aztán krumpli (só, bors), spenót, hús, sajt, tejföl.
Sütés előtt
Ezt követően kb. 170oC-on, körül-belül 1,5 órán át sütjük és már kész is!
Spenótleveles rakott csirkemell, készre sütve
Tipp:
Tetszés szerint a fent ajánlottakon kívül/helyett más fűszereket is használhatunk (sok mindent elbíró étel).
Tipp:
Akik kedvelik az erőteljesebb ízeket, használjanak bátran 2-3 réteg spenótlevelet, egy kis bacon szalonnát és füstölt sajtot, esetleg juhtúrót.
Jó étvágyat kívánunk!
2013. január