Sonkás, sajtos, brokkolis leveles tészta
A leveles tésztából készült étkek igen sokoldalúak és közkedveltek, melyek édes és sós változatai egyaránt elterjedtek az idők során. Nincs ez másként napjaink reformkonyha világában sem, amikor is egyre inkább az egészséges életmód kerül fókuszba. Lássunk e kitételnek ragyogóan megfelelő, elsőre talán furcsa, de annál finomabb verziót.
Sonkás, sajtos, brokkolis leveles tészta
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 kis fej brokkoli
10 dkg füstölt, szeletelt sonka
30 dkg sajt
Olaj (vagy vaj)
Elkészítése:
Mossuk meg, majd vágjuk le kis darabokban a brokkoli virágrészeit (bár így nyersen téve a tésztára több vitamin marad végül a brokkoliban, mégis, ha valaki puhábban szereti, előfőzheti). A tésztát terítsük ki egy előre megvajazott (vagy beolajozott) tepsibe, majd halmozzuk rá a brokkolit, a sonkát, végezetül reszeljük rá a sajtot.
Tekerjük bele a hozzávalókat a tésztába, majd előmelegített sütőben (közepes hőfokon) süssük, amíg meg nem pirul a tészta teteje.
Tipp:
Brokkoli helyett nyugodtan használhatunk például spenótot, vagy más egyéb zöldet is.
Jó étvágyat kívánunk!
2013. november