HIRDETÉS

Sonkába göngyölt tojás

A sonkába göngyölt tojás, avagy sonkatekercs az egyik legismertebb eleme a húsvéti hidegtálaknak - persze, a töltött tojás mellett. Reggelihez, a locsolóknak, de előételként is tökéletes választás lehet a tojásos sonkatekercs, az elkészítéséhez pedig igazán nem kell nagy tapasztalat vagy tengernyi idő...

Sonkába göngyölt tojás

Sonkába göngyölt tojás (Forrás: Underwoodspreads.com)

Hozzávalók:

6-7 kifejezetten vékony szelet sonka (ízlésünk szerint választhatunk a különböző szeletelt, azonnal fogyasztható sonkák közül, akár pulykasonkát is használhatunk)

2 db keményre főtt tojás

10 dkg krémsajt

Só, bors, ízlés szerint

Kevés mustár, citromlé

Csipetnyi porcukor

Elkészítés:

1. Főzzük, majd pucoljuk meg a tojásokat, aztán törjük össze őket egy tálban egy villával. Ezután adjuk hozzá a krémsajtot.

2. A további hozzávalókkal – a sonka kivételével – ízesítsük ízlésünk szerint a masszát.

3. Egy elektromos habverő használatával dolgozzuk egybe az egészet, majd kóstolás után akár újabb adag fűszert, krémsajtot is adhatunk hozzá.

4. A tekercs elkészítéséhez először is helyezzük a sonkákat egyesével gondosan kiterítve egy tányérra, kanalazzunk rájuk a masszából, és szorosan összetekerve tegyük a sonka szélével lefelé, hogy ne nyíljanak szét.

5. Ha kész, letakarva tegyük a hűtőbe néhány órára.

Diós Anita

2018. március