Sajtos-gombás, tepsiben sült tarja
Íme, egy finom, tepsis étel, melyet könnyű elkészíteni, ráadásul nagyon finom is!
Sajtos-gombás, tepsiben sült tarja
HIRDETÉS
Hozzávalók:
5-6 szelet sertés tarja
1 fej hagyma
250 g fehér csiperkegomba
15 dkg trappista sajt
Olaj
Só
Bors
Elkészítése:
A tarja szeleteket megsózzuk, megborsozzuk, majd kevés olajon megpároljuk (kb. félkészre). A hagymát kis kockákra vágjuk, megpároljuk, közben felszeleteljük a gombát is és hozzátesszük a hagymához, ezt is sózzuk és borsozzuk, majd tovább pároljuk (kb. 10 percig, amíg össze nem esik a gomba), közben lereszelhetjük a sajtot.
HIRDETÉS
Amikor minden megpárolódott, a húsra öntjük a hagymás-gombás szószt, rá pedig vastag sajtréteget szórunk.
Sütés előtt
Előmelegített sütőbe tesszük (a hús párolásához használt olajt átöntjük a tepsibe) és addig sütjük, amíg a sajt megpirul (180 fokon kb. 30 perc).
Tipp:
A hús mellé/alá tehetünk zöldségeket is (hagyma, padlizsán, cukkini, sárgarépa, stb.), ezeket együtt süthetjük a hússal. Sóval, borssal és zöldfűszerekkel (bazsalikom, oregánó, majoránna, stb.) ízlés szerint ízesítjük.
(A fotókon látható esetben két padlizsánt, két hagymát és két sárgarépát használtunk.)
Sajtos-gombás, tepsiben sült tarja, tálalva
Jó étvágyat kívánunk!
K.O.
2012. május