Rizslisztes palacsintafánk
Néha, amikor az ember rohan, s alig van ideje gyorsan összecsapni valamit a konyhában, jól jön valami új a megszokottak helyett! Eme egyszerű palacsintafánk recept éppen egy ilyen párperces finomság, ráadásul, mivel rizslisztből készül, még glutént sem tartalmaz, így lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják!
Édes rizslisztes palacsintafánk
HIRDETÉS
Hozzávalók:
2 bögre rizsliszt
1,5 dl tej
1,5 dl víz
1 csipet só
Olaj a sütéshez
Elkészítése:
A hozzávalókat (az olajból csak egy-két evőkanálnyi kell a tésztához) tegyük egy tálba és alaposan dolgozzuk össze őket (1-2 perc alatt megvan). Ha kész a tészta, akkor egy kislábasban hevítsünk olajat, majd egy evőkanál segítségével szaggassunk bele tésztadarabkákat, és süssük ki őket.
HIRDETÉS
Mihelyt megsültek a palacsintafánkok, helyezzük őket egy szalvétával, vagy papírtörlővel kibélelt tálba, hogy felszívassuk a belőlük csurgó olajat, majd ezt követően tálaljuk őket.
Édes palacsintafánk
A palacsintafánkot tálalhatjuk édesen, vagy sósan. Egy igen ízletes édes verzió, ha (lehetőleg házi) kajszi lekvárral, porcukorral pakoljuk meg a fánkok tetejét, majd körbeszórjuk őket mazsolával. Az eredmény egy igazán ínycsiklandó édesség, könnyű, házias desszert!
Sós palacsintafánk
A palacsintafánk sósan tálalva is kiváló, amikor is egyszerűen csak kínáljunk mellé tejfölt, díszítsük friss bazsalikomlevéllel, s már mehet is a nassolás.
Sós rizslisztes palacsintafánk
Tipp:
Ha azt szeretnénk, hogy a palacsintafánk tésztája kicsit levegősebb legyen, tegyünk bele egy fél tasak szódabikarbonát.
Jó étvágyat kívánunk!
2015. május