Rántott húsos lasagne
Ezt a fantasztikus receptet ki kell próbálni
A lasagne és a rántott hús a maga nemében igazán klasszikus, páratlan és megunhatatlan fogások, de ki gondolná, hogy ezt a két finomságot akár össze is lehet kombinálni. Bizony, nem csalás és nem ámítás, rántott hússal töltött lasagne lesz ma a fő fogás. :)
Már a látvány is gyönyörű! (Forrás: pixabay.com; Fotó: RitaE; Módosította: Seres-Nagy Richárd; Licenc: Pixabay License {Free for commercial use; No attribution required}; Link: https://pixabay.com/photos/lasagna-noodles-cheese-tomatoes-751504/)
hirdetés
Hozzávalók:
A húshoz:
3 csirkemell
Só
Bors
Liszt
Tojás
Zsemlemorzsa
Olaj
A krémhez:
2 doboz ricotta
1 tojás
2 üveg paradicsomszósz
Lasagne lapok
Rengeteg sajt ;)
Elkészítés
A csirkemelleket hosszában vágjuk ketté, hogy szép vékony szeletekkel tudjunk dolgozni, majd a szokásos módon rántsuk ki őket. Tegyük egy tálba a ricotta krémet, törjünk hozzá egy tojást és keverjük jól el. Ha ezzel megvagyunk neki is láthatunk a lasagne összeállításának.
Tegyünk egy réteg paradicsomszószt egy tepsi aljára, majd rakjuk rá a lasagne tésztalapokat, kenjük meg a ricotta krémünkkel, fektessünk rá 3 szelet rántott húst, szórjuk meg sajttal, majd kezdjük elölről és az egész folyamatot addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Süssük 45-60 percig 180 fokon.
hirdetés
2016. november