Randevú, női szemmel

A randevúk ideje közeleg, a javuló idő sétákra csábít és a lopott csókok már a levegőben kúsznak. Kétség kívül az egymást megismerni és szeretni vágyó, felhevült szívek évszaka a tavasz, de persze eme érzelem dús változással nagyon sok kérdés is szárba szökken, például az izgulós, ám várva várt randi kérdései: mit vegyek fel, milyen legyek, hol találkozzunk, mi lesz, ha nem tudok mit kérdezni stb.. Fordítsunk hát időt arra, hogy testben és lélekben is készen álljunk a kiválasztottunkkal való nagy találkozásra!

Randevú, női szemmel

A naplemente mindig nyerő választás

Az első pillanatok

Az első benyomás fontossága hangsúlyos. A pontosság első sorba említendő, hisz senki sem szereti, ha megváratják, vagy, ha potyára megy el egy találkára, legyünk hát egyenesek és közlékenyek, ha mégsem jó a találkozó korábban megbeszélt időpontja, a véglegesen lefixált időpontról pedig semmiképp se késsünk el. Inkább kezdjük időben, vagy akár jóval korábban a készülődést. A köszönés és udvariasság mindkét fél részéről fontos és kellemes gesztus kell, hogy legyen. Ha izgulunk az nem baj, inkább természetes. Egy új emberrel megismerkedni, kicsit a legelső randinkat idéző érzést kelt sokunkba. Egy bizonyos, mindig adjuk önmagunkat. Ne erőltessünk magunkra különféle tőlünk idegen szerepeket, hiszen, ha még az első hetekben fenntartható is a látszat, hosszútávon nem, s lehet, partnerünk érdeklődése is lanyhulni kezd majd, ahogy lehull az álarc hazudott énünkről. Mind öltözködésünkben, mind viselkedésünkben tehát cél legyen valódi önkifejezésünk.

Öltözködés, helyszínválasztás

Ha szeretünk csinos magassarkút viselni, tegyük hát bátran, ha viszont sportosabbak vagyunk, válasszunk ennek megfelelően ruhát. A vidám vagy épp fekete öltözet is jöhet, ha jól érezzük magunkat benne, bár vegyük figyelembe azt is, milyen helyszínt választottunk partnerünkkel, mert öltözetünknek nem csak csinosnak, hanem odaillőnek, praktikusnak is kell lennie. Nagy sétához inkább lapos talpút válasszunk nőies kiegészítőkkel vagy étteremhez egy elegánsabb testhez simuló ruhát gyöngyfülbevalókkal. Sminkünket és frizuránkat már könnyűszerrel alakíthatjuk kitalált ruhakollekciónkhoz. Itt ügyeljünk a színekre, a látványra és a harmóniára, de persze azért az időjárás maximális figyelembevétele mellett, épp ezért jó, ha van B tervünk vagy rugalmasak vagyunk. A helyszínválasztással kapcsolatban megemlítendő, hogy inkább elsőre egy nyugodtabb, csendesebb helyet válasszunk. A hangos, zajos bár vagy pub, ahol egymás szavát is nehezen értjük, kiábrándító lehet, sőt akár az oly fontos első pillanatainkat is végérvényesen elronthatja.

Miről is beszélgessünk?

Amint megtörtént a személyes találkozó, következhet a második felvonás. Felmerülő kérdés: Miről is beszélgessünk partnerünkkel. Igazából erre nincs olyan recept, ami mindent lefedne, de próbáljunk meg egy viszonylag gyakori irányvonalon példaként végigszaladni. Az első és legfontosabb tudnivaló, hogy mindenkinek más és más az érdeklődési köre. Persze az nagyon jó dolog, ha valakinek közel áll a látásmódja a miénkhez, de ha teljesen mást is gondolunk valamiről, akkor sincs minden veszve! Apró lépésekkel ismertessük meg a másikkal, mit is gondolunk igazán egy témáról, vagy mi is a fő érdeklődési körünk, s reakcióiból látni fogjuk majd, mennyire is közelíthetőek álláspontjaink, mennyire is érdeklődik dolgaink iránt.

A partnerünkre egy témát se erőltessünk rá és ne próbáljuk mindenáron mi irányítani a beszélgetést, mert ezzel megakadályozzuk azt, hogy a másik fél kibontakozhasson. Ha nem mindent értünk, kérdezzünk bártan, így könnyen elkerülhető egy későbbi félreértés. Természetesen mindenben nem kell egyetérteni, ezért fontos a kompromisszum képesség.

Vannak persze tabu témák is, melyeket jobb, ha nem feszegetünk mindjárt az első pár randin, ilyen például az előző kapcsolatok folytonos elemezgetése, szajkózása vagy volt partnereink állandó összehasonlítgatása kiszemeltünkkel. Talán e két dolog a legrosszabb, amit verbális hibaként elkövethetünk, hisz mindezzel partnerünket könnyen zavarba hozhatjuk, esetleg rendkívül kellemetlen szituációba sodorhatjuk. A munkahelyről való állandó fecsegés is visszájára sülhet el, sőt súlyosabb eseten hamis képet alakíthat ki rólunk, például könnyen túlságosan is karrieristának vélhet minket. Ha figyelmesek vagyunk, a beszélgetés alatt finoman kitapogathatjuk, miről nem beszél szívesen partnerünk és természetesen e témákat se feszegessük eleinte, had érezze jól magát felhőtlenül szívünk választottja, hogy máskor is szívesen találkozzon velünk. Ha valamiről valaki nem szívesen beszél, az lehet azért, mert zárkózottabb vagy eleinte csendesebb típus, vagy egyszerűen csak nincs kedve szomorkodni, hanem jól akarja érezni magát aznap este. Ne siettessünk tehát semmit, legyünk inkább türelmesek, ne feledjük, mindennek eljön a maga ideje! Ami a témaválasztást illeti, válogassunk széles palettáról, valamint minél színesebb, érdekesebb momentumokat igyekezzünk kiragadni a saját hétköznapi életünk történéseiből is, akár azt, hogy mit csinálunk szívesen szabadidőnkben, van-e hobbink, merre felé jártunk már itthon vagy külföldön, stb.. Ez kezdetnek bőségesen elegendő, lényeg, hogy amikor beszélünk, mi is érezzük jól magunkat, hisz talán ez a legfontosabb komponense annak a bizonyos "különleges kisugárzásnak", aminek a pasik képtelenek ellenállni! Amúgy meg egy találkozóba úgysem lehetne belesűríteni a teljes életünket, sőt nem is szabad. A kis titkok és lefedetlen területek nagyban felkelthetik az érdeklődést irántunk választottunkban.

Figyeljünk partnerünk testbeszédére, mimikájára, mert ez sok információt elárulhat kimondatlanul. A mellkason összefűzött karok, illetve keresztbe tett lábak önvédelmet, tartózkodást vagy bizalmatlanságot, míg a felénk nyitott lábfejek befogadást, szimpátiát jelezhetnek. Ha a másik fél megtámasztja lazán a hátát, lábait terpeszbe teszi, fejét kissé felemeli, és kezét zsebeibe dugja, nyert ügyünk van, mert mindez szexuális vonzódásra utal. Vigyázzunk, mert a testbeszéd oda-vissza működik és a mi jelzéseink is árulkodóak lehetnek, különböző benyomásokat kelthetnek! Mindezek ellenére megemlítendő ugyanakkor, hogy ne támaszkodjunk a randi során kizárólag a testi kommunikációra, hisz lehet, csak azért kulcsolja mellkasára karjait kedvesünk, mert éppen fázik.

A randi végén...

A találkozó megtörténte után, nem biztos, hogy lesz folytatás. Lehet, részünkről nem volt meg a varázs, ilyenkor ezt a korrektség végett mindenképpen tudassuk partnerünkkel és engedjük tovább. Ha viszont mi nem voltunk szimpatikusak, akkor azt is el kell fogadnunk, ne erőltessük rá magunkat senkire, mert az hamis illúziók forrása lehet! Ha viszont úgy érezzük, mindkét fél részéről pozitív a dolog és az érdeklődés kölcsönös, újabb randevúk következnek és a kezdeti románcból hosszú, boldog párkapcsolat is kirajzolódhat.

Szerencsés ismerkedést!

2013. február