hirdetés

Paraceratherium orgosensis

A Paraceratherium orgosensis az állatok (Animalia) országába, a valódi szövetes állatok (Eumetazoa) alországába, a kétoldali szimmetriájúak (Bilateria) alországágába, az újszájúak (Deuterostomia) főtörzsébe, a gerinchúrosok (Chordata) törzsébe, a gerincesek (Vertebrata) altörzsébe, az állkapcsosok (Gnathostomata) altörzságába, a négylábúak (Tetrapoda) főosztályába, a magzatburkosok (Amniota) csoportjába, az emlősök (Mammalia) osztályába, az elevenszülők (Theria) alosztályába, a méhlepényesek (Placentalia) alosztályágába, a laurasiatheriák öregrendjébe, a páratlanujjú patások (Perissodactyla) rendjébe, az orrszarvú-szerű páratlan ujjú patások (Rhinocerotoidea) öregcsaládjába, a Hyracodontidae-k családjába, az Indricotheriinae-k alcsaládjába, a Paraceratheriumok nemébe tartozó faj.

Paraceratherium orgosensis rekonstrukciója

Paraceratherium orgosensis rekonstrukciója

hirdetés

A Paraceratherium prohorovi, a Kainozoikum Oligocén korának, Katti (28,4-23,03 millió évvel ezelőtt) korszakában élt, amikor is csordákat alkotva járta a fás, buja növényzettel bíró, ligetes területeket, táplálék után kutatva.

Elsőként Chiu, kínai őslénykutató írta le 1973-ban. Életmódját tekintve jelen faj sem tért el jelentősen a csoportra jellemzőtől.

hirdetés

2017. január