Palacsintatorta
Íme egy egyszerű, de nagyszerű recept, ráadásul egy egészséges palacsintából, csak, hogy valóban, felhőtlenül halmozhassuk az élvezeteket!
Palacsintatorta szelet
HIRDETÉS
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg zabkorpa
5 tojás
4-5 dl tej
1 csipet só
Kis fahéj
Egy kevés cukor
Olaj
1 dl szénsavas ásványvíz
A töltelékhez:
1 üveg bármilyen gyümölcslekvár (jelen esetben szilvásat használtunk)
2 csomag vaníliás grízpuding
1 liter tej
Cukor
Elkészítése:
Az olaj és az ásványvíz kivételével összekeverjük a tészta hozzávalóit és hűtőben állni hagyjuk minimum fél óráig. Ezután adjuk hozzá a szénsavas ásványvizet és az olajat. Amíg a tészta áll, addig elkészítjük a pudingot. Ezt követően süssük ki a palacsintákat, és ahogy sülnek, egyből pakoljuk a rétegeket, felváltva megkenve őket a lekvárral és a grízpudinggal.
HIRDETÉS
A tetejét ízlés és a gyümölcslekvárnak megfelelően díszíthetjük pudingba nyomott gyümölcsökkel vagy akár csak szimplán is ráhelyezhetjük a gyümölcsdarabokat.
Palacsintatorta
Tipp:
Igazán ízletes desszert, mely rendszeresen készítve is változatos kedvenc maradhat a különféle gyümölcsökből való készítés által.
Jó étvágyat kívánunk!
K.O.
2016. március