Ötletes Valentin-napi reggeli

Valentin-napon minden a szerelemről szól. Egy-egy apró trükkel a máskor hétköznapi, unalmas dolgokat, mint például egy rántotta, kedves szerelmes üzenetté varázsolhatjuk. A következő módon mutatós, szivecskés omlettel lephetjük meg ébredező kedvesünket!

Ötletes Valentin-napi reggeli

A szokásos módon kezdjük el készíteni a rántottát. A felvert tojásokhoz keverjünk felaprított Kápia paprikát, ettől lesz végül piros, szerelmes hatása a kompozíciónak. Hevítsünk egy serpenyőben kevés olajat, majd öntsük bele a keverék felét, majd mikor a pereme már megsült, kezdjük el óvatosan felgöngyölni, mint egy palacsintát, közben ügyelve arra, nehogy odaégjen.

Ha felgöngyölgettük az első adagot, toljuk vissza a tojásgöngyöleget a kezdeti oldalra, majd öntsük mellé a másik felét is és ezzel is hasonló módon járjunk el úgy, hogy a két göngyöleg végül egy legyen. Az így kapott kész "tojás rudat" óvatosan szeleteljük fel kb. 1 centi vastag darabokra. A szeleteket vágjuk sréhen (átlósan) félbe, majd a feleket szív alakban fordítsuk egymás felé.

Ötletes Valentin-napi reggeli

Megkönnyíti dolgunkat, ha minél nagyobb átmérőjű serpenyőt használunk, illetve nem "klasszikus alakú", hanem inkább lapos fakanalat. Tálaláskor díszíthetjük a megmaradt paprikából faragott szívecskékkel is.

Ötletes Valentin-napi reggeli

Reméljük sikerülni fog és végül tetszetős lesz a Valentin-napi meglepetésünk!

2014. február