Ősztől duális képzés az ITSH és a PTE együttműködésében

5 millió forint értékű támogatásból újult meg az informatikai labor a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán.

ITSH informatikai labor

ITSH informatikai labor

Megújult előadóterem segíti a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának hallgatóit abban, hogy versenyképes tudáshoz jussanak, amelynek birtokában eredményesebben helyezkedhetnek el a magyar munkaerőpiacon.

Az egyetem és a kar stratégiai partnere, az IT Services Hungary (ITSH) 5 millió forint értékű IT-eszközzel támogatta az előadóterem kialakítását. Az új "ITSH informatikai labor" ünnepélyes átadásán az egyetem vezetése mellett részt vettek és beszédet mondtak a támogató cég vezetői is. A sajtótájékoztatón a többi között elhangzott: az PTE és az ITSH az őszi félévvel kezdődően közös akkreditációt nyújtott be a duális képzés beindításra.

Magyarország legnagyobb infokommunikációs-technológiai (ICT) munkáltatója, az országszerte immár több mint 3900 szakembernek munkát adó ITSH közel három éve van jelen Pécsett. 2012-ben - az országban második vidéki helyszínként - a baranyai megyeszékhelyen is szolgáltató központot nyitott a Deutsche Telekom-csoporthoz tartozó, rendszerintegrációs szolgáltatásokkal foglalkozó nagyvállalat.

"A pécsi kirendeltség annakidején 40 fővel kezdte meg működését, ma 400 kolléga dolgozik itt. Ez azt jelenti, hogy az ITSH minden tízedik kollégája innen kerül ki"

- érzékeltette az ITSH pécsi telephelyének fontosságát Forgács Judit HR-vezető az egyetemen tartott sajtóeseményen. A szakember hozzátette:

"Kiváló minőségű szolgáltatásainknak köszönhetően folyamatosan nő a megrendelés-állományunk, így az év végéig várhatóan további mintegy 100 munkahelyet teremtünk Pécsen."

Jürgen Grunert, az ITSH ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az ITSH és az egyetem, azon belül a Polláck Mihály Műszaki és Informatikai Kar kezdettől "szimbiózisban", kölcsönös előnyökön alapuló együttműködésben léteznek. Az ITSH különféle képzéseivel járul hozzá ahhoz, hogy a pécsi műszaki felsőoktatásból kikerülő fiatal szakemberek életrevaló, gyakorlatias tudáshoz jussanak, míg a pécsi képzésben részt vevőkre az iparág, illetve a cég természetes szakember-utánpótlásként tekint az ITSH vezetése. Az együttműködésünk az őszi félévtől még magasabb szintre léphet. Szeptemberi kezdettel ugyanis - kísérleti jelleggel - közös akkreditációt nyújtottunk be a duális képzés elindítására" - jelentette be Jürgen Grunert a pécsi sajtótájékoztatón.

A két szakember beszédében aláhúzta: a három éve töretlenül fejlődő együttműködés fontos állomása - a támogató cég után - "ITSH informatikai labornak" keresztelt új IT-terem kialakítása, amelyhez az ITSH több mint 5 millió forintnyi értékben biztosított korszerű IT-eszközöket.

Az IT Services Hungary Kft.

Magyarország legnagyobb ICT-munkaadója a német T-Systems International magyar leányvállalata. A T-Systems nemzetközi termelési láncának fontos elemeként az IT Services Hungary Magyarország legdinamikusabban fejlődő informatikai szolgáltató központja 2008-ban elnyerte az "Év befektetője" díjat, 2014/2015-ben a European Business Awards "The Employer of the Year" kategória magyar győztese lett valamint 2014-ben Business SuperBrands díjazott. Az informatikai és telekommunikációs tanácsadási szolgáltatások széles köréből a vállalat az informatikai megoldások menedzsmentjére és kiszervezésére, valamint fejlesztésre és rendszerintegrációra összpontosít. A vállalat folyamatosan fejleszti budapesti, debreceni, pécsi és szegedi telephelyét, valamint várja tapasztalt informatikusok jelentkezését.

A T-Systems International

Globális adatközpontjaira és hálózataira alapozva a T-Systems informatikai és kommunikációtechnológia (ICT) szolgáltatásokat nyújt multinacionális vállalatoknak és közintézményeknek. Így a Deutsche Telekom vállalati ügyfeleket kiszolgáló részlege integrált megoldásokat kínál az üzleti világ és a társadalom közös jövőjének biztosítása céljából. 20 országban, közel 47 800 munkavállaló dolgozik azon, hogy iparági tapasztalatát és ICT innovációt ötvözve magas hozzáadott értékkel egészítse ki ügyfelei alapvető üzleti tevékenységét. A T-Systems International közel 8.6 milliárd euró árbevételt generált a 2014-es pénzügyi évben.

A Deutsche Telekom

A Deutsche Telekom a világ egyik vezető integrált telekommunikációs szolgáltatást nyújtó vállalata közel 151 millió mobil felhasználóval, 30 millió vezetékes hálózati,- és mintegy 17 millió szélessávú vonallal. (2014-es adatok alapján.) A Deutsche Telekom csoport a vezetékes telefónia, a mobil kommunikáció, az internet és IP televízió területén kínál termékeket és szolgáltatásokat lakossági felhasználók számára és ICT megoldásokat az üzleti szektor és közszféra szereplőinek. A Deutsche Telekom több mint 50 országban van jelen, és világszerte közel 228 000 munkavállalóval rendelkezik. A vállalatcsoport 62,7 milliárd euró árbevételének több mint felét Németországon kívül generálta a 2014-es pénzügyi évben.

2015. július