Online tőzsde, mint alternatíva

A különböző részvényekkel és sok más, egyéb tőzsdei termékekkel való kereskedési lehetőség, a tőzsde hőskorában még csak a hatalmas épületkomplexumokban tolongó, szüntelenül vevő és eladó brókerek kiváltsága volt, ám hála az internet és a számítástechnika térhódításának, mára már bárki számára könnyen és egyszerűen elérhető.

Online tőzsde

hirdetés

Nem szükséges pénzügyi szakembernek lenni ahhoz, hogy megállapítható legyen: a tőzsde a nagy gazdasági és anyagi lehetőségek kimeríthetetlen tárháza! (Érték- és árutőzsde, devizakereskedés, devizapiac (forex), napi kereskedés, stb..) Az online tőzsde nagy előnye, hogy mindenki számára elérhetővé vált az út, hogy e hosszú távú alternatívák kihasználásával, tőzsdei kereskedésből éljen meg, ráadásul a megkezdéséhez és kipróbálásához sem kell már nagy induló tőkével rendelkeznünk, vagy külön brókert fogadnunk.

Mindamellett, érdemes kihangsúlyozni azt is, hogy bár tele van lehetőségekkel a piac, ezek kihasználásához és megélhetésszerű elsajátításához érdemes utána nézni, hogyan is működik ez az elsőre talán túlságosan is nyüzsgő, kecsegtető és néha igen ellentétes véleményeket kiváltó világ.

hirdetés

Napjainkban már az internet természetesen erre is számos lehetőséget biztosít, oktató anyagok, e-mail-es és egyéb digitális tananyagokat formájában, melyek tanácsait érdemes áttanulmányozni és betartani, ha hosszútávon eredményesek akarunk maradni.

Mivel lehet esetlegesen hibát elkövetni? Vegyünk egy példát: gyakran hangsúlyozzák az oktató anyagok, hogy 5% nyereség esetén érdemes realizálni a hasznot, tehát eladni a befektetési papírt, még ugyanez a teendő 2% veszteség elérése esetén is. A legtöbb nagy tőzsdei hiba akkor követhető el, amikor valaki érzelmi alapon tőzsdézik {hajlamos az ember a nagyobb haszonban, vagy a helyzet jobbra fordulásában bízni és tartani a befektetését a hasonló tanácsok ellenére is}, ami idővel komoly veszteségeket szülhet!

hirdetés

Ha azonban betartjuk a fentihez hasonló, egyszerűbb szabályokat és ezeket követve igyekszünk cselekedni, akkor jutalmul egy kis bátorsággal és ügyességgel hosszú távon komoly bevételekre tehetünk szert!

2012. június