hirdetés

Tibor

Névnap: április 14. (augusztus 11.)

Becézései: Tiborka, Tibi, Tibike, Tibcsi, Tibus, Tibuci, Tibó

A Tibor név eredetével kapcsolatosan több felvetés is született, így például az, hogy a Tiborc férfinév rövidülése, ami pedig a "Tibur városból való" jelentéssel bíró latin Tiburtius családnévből ered. Mások szerint azonban Bod Péter alkotta meg egy ismeretlen eredetű erdélyi település nevéből.

hirdetés

A Tibor nevet számos híres személy viselte, illetve viseli, így például Pézsa Tibor olimpiai és világbajnok vívó, Benedek Tibor színművész, Benedek Tibor olimpiai bajnok vízilabdázó, Berczelly Tibor olimpiai bajnok vívó, Bödőcs Tibor humorista, Csík Tibor olimpiai bajnok ökölvívó, Déry Tibor költő és író, Kaján Tibor karikaturista, Dévényi Tibor biokémikus és sci-fi-író, Kálmán Tibor magyar származású amerikai grafikus, a Colors magazin főszerkesztője, Pólya Tibor festő és grafikus, Radó Tibor matematikus és egyetemi tanár, Serly Tibor zeneszerző, Simon Tibor labdarúgó, Szobotka Tibor író, Udvardy Tibor operaénekes, Vályi-Nagy Tibor orvos, valamint Varga Tibor hegedűművész.

A Tibor név az 1990-es években igen gyakori volt, és a 2000-es években is még a 47-52. leggyakoribb férfinév között szerepelt.

Tudd meg, melyik névnek mi a története: