hirdetés

Magdolna

Névnap: május 29., július 22. (május 25., július 17.)

Becézései: Duci, Ducika, Duckó, Duska, Maca, Magda, Magdácska, Maci, Manna, Magdi, Magdika, Magdácska, Magdus, Manyi, Muci

A Magdolna a héber eredetű Magdaléna magyar alakváltozata, utóbbi pedig azt jelenti: "Magdalából származó nő". A város nevének jelejtése "torony", illetve "bástya". A Magdolna rokon nevei az Aléna, a Médi, a Marléne, a Magdó, a Madléna, a Léna, valamint a Magda is.

hirdetés

A Magdolna, illetve Magdaléna név híres viselői közé tartozott, illetve tartozik Mária Magdolna, az Újszövetségben szereplő bibliai személy, Magda Watts babakészítő művész, Tiszay Magda opera-énekesnő, Bernadotte Magdolna svéd királyi hercegnő, Esterházy Magdolna grófnő és költő, Fazekas Magdolna festőművész, Szabó Magda írónő, Kovács Magda villamosmérnök, Kalmár Magda operaénekes, Menszátor Magdolna színésznő, filmszínésznő és szinkronszínész, Rúzsa Magdolna énekesnő, Supka Magdolna művészettörténész, Magdalena Neuner kétszeres olimpiai bajnok és tizenkétszeres világbajnok német sílövő, valamint Magdaléna Rybáriková szlovák teniszezőnő is.

A Magdolna az 1990-es években ritka név volt hazánkban, és a 2000-es években sem szerepelt a 100 leggyakoribb női név között.

Tudd meg, melyik névnek mi a története:


hirdetés
szürke
hirdetés