Julianna

Névnap: február 16. (április 5., május 14., május 22., június 19., december 21.)

Becézései: Anna, Anni, Juci, Jucó, Jucus, Jula, Julcsa, Julcsi, Juli, Júlia, Julianka, Julika, Julinka, Julis, Julka, Juló, Julóka, Jutka, Luli, Lia

A Julianna a latin eredetű Juliánusz férfinév női párja, amely pedig azt jelenti, "a Julius nemzetséghez tartozó". Rokon nevei a Juliána, a Júlia, a Julietta, a Julitta, a Julilla, a Zsüliett, a Julinka, a Juliska, a Liána, valamint az Uljána.

hirdetés

A Julianna nevet olyan híres emberek is viselték, illetve viselik, mint például Csapó Julianna tanár, könyvtáros és irodalomtörténész, Fábián Juliánna író és újságíró, Juliana Bernes angol heraldikai, solymászati és vadászati író, Festetics Julianna grófnő, Lisziewicz Julianna biológus és vegyész, Vajda Julianna, Csokonai szerelme, Vári Juliánna festőművész, Juliana Fabritius-Dancu erdélyi szász festő, néprajzkutató és művészettörténész, Julianna Margulies amerikai színésznő, I. Julianna holland királynő, Julianne Moore amerikai színésznő, Norwichi Julianna angol középkori misztikus, Juliana Pasha albán énekesnő, valamint Zsigray Julianna írónő és költőnő.

A Julianna név az 1990-es években ritka volt, és a 2000-es években sem szerepelt a 100 leggyakoribb női név között.

Tudd meg, melyik névnek mi a története: