Müzli
A müzlit sokan, sokféleképpen képzelik, készítik a világon. Eredetileg a müzli a huszadik század fordulójáig a svájci parasztok által fogyasztott, gabonafélékből, friss, vagy aszalt gyümölcsökből, különféle magvakból és tejből bekevert étket jelentette.
Müzli
HIRDETÉS
A müzli, amellett, hogy változatos, rendkívül egészséges is, főként magas rost és vitamintartalma miatt. A rostban gazdag ételek nagyban elősegítik az emésztőrendszer megfelelő működését az által, hogy megkönnyítik az emésztést, így járulva hozzá, hogy a salak és méreganyagok ne töltsenek a kelleténél több időt a bélrendszerben. Fontos továbbá, hogy reggelinket mi állítsuk össze, így el tudjuk kerülni a nem kívánt adalékanyagokat.
Müzlinkbe tegyünk édesítőként mézet, mely az egyik legösszetettebben egészséges anyag a világon, friss gyümölcsöt, akár többfélét is, magvakat, valamint minél kevésbé kezelt tehén-, kecske-, juh-, vagy akár bivalytejet, végezetül pedig a legfontosabbat, valamilyen gabonafélét.
Elkészítettünk egy különösen egészséges, őszi, szezonális verziót ízelítőként!
HIRDETÉS
Hozzávalók:
1 evőkanál méz
1 őszibarack vagy nektarin
Othello szőlő (mely különösen egészséges, ennek ellenére apróbb szemei miatt sokan tudomást sem vesznek róla)
Kukoricapehely (ízlés szerinti mennyiséget)
1-2 dl tej
Elkészítése:
A gyümölcsöket tisztítsuk meg, a barackot daraboljuk fel. A hozzávalókat tegyük egy megfelelő méretű tálkába, majd keverjük össze őket.
Tipp:
A barackot helyettesíthetjük almával, illetve az évszaknak megfelelően bármilyen idénygyümölccsel.
Tipp:
Magvakkal még finomabb és kiadósabb reggelit készíthetünk, szórjuk meg akár mandulával, dióval, vagy törökmgyoróval.
Jó étvágyat kívánunk!
2013. szeptember