Mutasd a tetoválásod és megmondom ki vagy!

Az emberek számára a tetoválás önkifezesésre kell, hogy szolgáljon. Manapság egyre többen élnek olyan formájával, mint a testükre rajzolt érzelmek, kedvenceik, családtagjaik, virágok, állatok, ősi motívumok, csillagok, mesefigurák, kínai horoszkóp, fűzők, álomfogók és még sorolhatnánk napestig, kinek mi kerül rá a bőrére...

Mutasd a tetoválásod és megmondom ki vagy!

A tetoválásaid sok mindent elárulhatnak rólad. - Forrás: pixabay.com; Fotó: freeillustrated; Módosította: Seres-Nagy Richárd; Licenc: Pixabay License (Free for commercial use; No attribution required); Link: https://pixabay.com/illustrations/magazine-book-tattoos-girl-holding-3124314/

Azonban nagyon megfontolandó mit és hova készítettünk, hiszen élethosszig elkísérhet/nek bennünket és mivel jelentéssel bírnak, ahogy felkerülnek, életünk részévé válnak olyannyira, hogy akár külső megjelenésünket, s így egész kisugárzásunkat is megváltoztathatják.

Áttekintésként hát nézzünk körül a leggyakoribb minták között és böngésszük át jelentésüket.

hirdetés

Állatminták:

A leggyakrabban felkerülő motívumok a tigris, a delfin, a pillangó és a ló. Természetközeli tetoválásnak tekinthethető és viselője bizonyára szereti és tiszteli a természetet. Az állatminta egyfajta szilárdságot, szelídséget és ártatlanságot rejt magában, bármilyen állatot is választunk. Valószínűsíthető, hogy a jó igazságérzettel rendelkezők, akik kiállnak magukért, illetve azokért akiket szeretnek és harcolni is képesek tigrist, farkast, medvét vagy oroszlánt választanak. A törékenység, finomság, nőiesség kifejezését a pillangó testesíti meg, vagy épp megújulási készségünkre utalhat. A macska tetoválás függyetlenséget, szabad akaratot és gondolkodásmódot, alkalmazkodó készséget jelképez, de lehet a "boszorkányság" vagy "pogányság" szimbóluma is. A függetlenségünket és határozottságunkat jelképezhetjük bőrünkön egy delfinnel is, ha valóban ilyen elveket gondolunk magunkénak. Persze tiszteletből is választhatjuk kedvencünk portréját, vagy akárcsak egyszerűen azért, mert tetszik nekünk az állat.

Írásjelek:

Egy titkos kifejezésmód, melyet arab, cirill, kínai, japán, rovásírás, stb. betűkkel írathat az ember magára. Jelentése többnyire rejtve marad az avatatlan szemek, s így a világ elől. Vigyázzni kell azonban, hogy valóban az legyen odaírva, amit szeretnénk. A kínai írásjelek gyakran utalhatnak családunk szeretetére, összetartásra, reményre és kitartásra, ha tulajdonságaink között ezek fellelhetőek, bátran válasszunk ilyen betűkészletet. A tolerancia, türelem, élsz és nem csak létezel életérzést gyakran keleti szimbolumú írásjelek rejtik. Az írásjeleknél se épp az aktuális divatot kövessük, hanem inkább olyat válasszunk, amelynek jelentése valódi, ránk jellemző tulajdonságot takar.

Portré:

Egyértelműen a mély szeretet és tisztelet kifejezése, ha egy családtagunkat, párunkat, gyermekünket, közeli szerettünket idéző arcképet válasszuk tetoválásunkként. Ezzel nyilvánvalóan adhatjuk az ő vagy ők illetve a világ tudtára hogy minként is érzünk irántuk, bár ugyanakkor birtoklási vágyunk is felszínre kerül a portréban, hiszen ezzel kiválóan sugalhatjuk, hogy alanyát a magunkának tekintjük. Manapság sajnos a portétetoválás gyakran már a gúny és ércelődés eszköze is lett...

hirdetés

Virágok:

A kultúra, művészet, esztétika, harmónia, szépség könnyed kifejezésére szolgál, lágy és nőies. Talán mondhatjuk, sosem megy ki a divatból és teljesen mindegy, milyen virágot választunk, ugyanazon jelentést hivatottak hordozni. Romantikus lelkünket is körberajzolhajuk egy virágtetoválással. Jelentésük azonosítható teljesen eredeti jelentésükkel. Példaként a rózsa a színe alapján különböző dolgokat "mondhat el": A fehér rózsa tisztelet megbecsülés és tisztaság. A rózsaszín rósza tökéletes boldogság. A vörös rózsa szenvedélyről és birtokló szerelemről árulkodik. A lilom elősorban az ártatlanság és tisztaság szimbóluma, de egyben a reményé, termékenységé, múlandóságé és a lelki szereteté is. A jázmin a kedvesség és elismerés virága. A cseresznyevirág Japán nemzeti jelképe és kultúrájának része. A szépséget, múlandóságot rejti magában. Színe is hansúlyos és ez alapján is több jelentéssel egészül ki. Jelentheti az újonnan felcsillanó reményt, a ragaszkodást, elhunyt szerettünk tiszteletét, hálát, békeszeretetet vagy akár hiúságot is.

Indián álomfogó:

Eredetileg arra szolgál, hogy elűzze a gonosz szellemeket és ártó álmokat. Az álomcsapda nagyon erős védelmül is jelképezhet tetoválásként a nehéz sorsúak számára, akik így szeretnék a továbbiakban életútjukat akadálymentessé és gördülékenyebbé tenni.

hirdetés

Idézetek:

Ez a tetoválás szó szerint értendő, amilyen idézetet, dalszöveget vagy pár soros versrészletet választunk, olyanok vagyunk mi is és aszerint próbálunk élni, ami benne szerepel. Őszinte, nyílt és kommunikatív személyek választják ezt. Az elveihez mindig hű, ám kissé álmodozó embert jeleníti meg.

A fentiek csupán ízelítőként szolgálnak, de talán jól rávilágítanak arra, hogy, mielőtt tetoválásmintát választanánk magunknak, előtte mindenléppen érdemes és hasznos utánanázni kiválasztott teoválásunk jelentésének is, főleg ha írásjelről van szó. Ha minden tökéletes, egy kiváló szakember segítségével megfelelően higénikus szalonban vagy körülmények között indulhat a varázslat!

2013. január