Mit árul el a szemed színe a személyiségedről?

A szem a lélek tükre, ahogy azt az ismert mondás is tartja és valóban, léteznek olyan elméletek, amelyek szerint, hacsak nagy általánosságokban is, de tényleg lehet bizonyos személyiségjegyekre következtetni a szemszínből. Rólad mit árul el a szemed színe?

Szép szemű lány

Forrás: pixabay.com; Fotó: StockSnap; Módosította: Seres-Nagy Richárd; Licenc: Pixabay License (Free to use under the Pixabay license; No attribution required); Licenc Link: https://pixabay.com/service/terms/; Link: https://pixabay.com/photos/girl-eyes-green-eyes-eyesight-2605526/

Barna szem

Barna szemű lány

Forrás: pixabay.com; Fotó: PublicDomainPictures; Módosította: Seres-Nagy Richárd; Licenc: Pixabay License (Free to use under the Pixabay license; No attribution required); Licenc Link: https://pixabay.com/service/terms/; Link: https://pixabay.com/photos/woman-beauty-eyelashes-eye-makeup-2315/

Ha a szemed színe barna, akkor önellátó, gyakorlatias, komoly, állhatatos, kifelé forduló, barátságos, jóindulatú, vagy, aki könnyen szóba elegyedik bárkivel. Élénk egyéniség ed sugárzó. Emellett elég vonzó is vagy, mind a külsődben, mind pedig a beszédmódodban. Magabiztos kommunikálsz, ami érdemben segít abban, hogy szót érts az emberekkel. Hatalmas mentális erővel rendelkezel, emellett nagyon kedves és hűséges vagy. Élénken érdeklődsz a spiritualitás, vagy a misztikus dolgok iránt is. Tudod élvezni a társaságot éppúgy, mint a magányt. Azonban, ha egyszer elkötelezted magad valaki mellett, akkor nagyon kitartó vagy.

Nagyon szenvedélyes vagy a kapcsolataid vagy a munkád iránt. Jól át tudod hidalni a konfliktusokat, így ritkán veszel össze valakivel. Inkább hagyod, hogy a másik kifejtse a véleményét, és csak utána mondod el a saját gondolataidat. Baráti körödben meglehetősen csodálnak és becsülnek téged. Nyugalmad és kedvességed biztonságot és stabilitást sugároz. Az emberek élvezik a társaságodat. Szívesen osztják meg veled legmélyebb titkaikat és vágyaikat. Szereted a modoros embereket, különösen, ha barna szemű nő vagy, szeretsz olyan úriemberek társaságában lenni, akik kifejezőek és szókimondóak. Jó vagy abban is, hogy új barátokat szerezz, és élvezed, ha új emberekkel találkozhatsz és új helyeket fedezhetsz fel. Nyitott vagy az új élményekre is, sőt, kifejezetten cágyakozol utánuk. Abban is jó vagy, hogy felvidítsd az embereket. Arról is ismert vagy, hogy jól csókolsz, ami valljuk be, igazán vonzó tulajdonság!

Zöld szem

Zöld szemű lány

Forrás: pixabay.com

Ha a szemed színe zöld, akkor kreatív, önellátó, nyugodt, összeszedett és szenvedélyes egyéniség vagy. Viselkedésed kiegyensúlyozott még válságos, vagy stresszes helyzetekben is. Időnként titokzatosan viselkedsz, ami vonzza az embereket. Párkapcsolataidban meglehetősen érzéki és szenvedélyes vagy. Kifelé ugyanakkor, pláne elelinte, nem nagyon hangoztatod a véleményedet, vagy a gondolataidat. Emellett néha meglehetősen kiszámíthatatlan vagy. Szereted a szabadságot.

Nagyra értékeled a kapcsolataidat, és nagyon komolyan veszed a kötelezettségeidet. Egyes tanulmányok szerint a zöld szemű emberek meglehetősen ambíciózusak és kiemelkedően végzik el a munkájukat. Eléggé türelmes vagy, és az érzelmeidet nagymértékben visszafogod. Nem lehet könnyen felbosszantani. Az IQ-szintedet is meglehetősen magas. Kreatív, eredeti és intellektuális vagy. Koncentrációs képességed dicséretes. Éles elméd és nagyfokú lelkesedésed van, ami rendkívül eredményessé tesz.

Kék szem

Ha a szemed színe kék, akkor ez arról árulkodik, hogy magas intelligenciaszinttel, a társadalmi ügyek iránti odaadással és magas fájdalomtűréssel rendelkezel. Tanulmányok szerint a kék szemű emberek a legerősebbek az összes szemszín-személyiség közül. Mindezen tulajdonságok rendkívül teherbíróvá tesznek, így olyan dolgokat is képes vagy elviselni, amit mások esetleg már nem.

Kék szemű lány

Forrás: pixabay.com; Fotó: Kamots; Módosította: Seres-Nagy Richárd; Licenc: Pixabay License (Free to use under the Pixabay license; No attribution required); Licenc Link: https://pixabay.com/service/terms/; Link: https://pixabay.com/photos/woman-beauty-blonde-fashion-7608403/

Óvatos ember vagy, aki nem nyílik meg könnyen, s akit nem lehet könnyen befolyásolni. A másokal való kapcsolataid kialakítását nem sieted el, kétszer is meggondolod, mielőtt belevágnál bármilyen kapcsolatba vagy üzleti ügybe bárkivel. Mivel lassan nyílsz meg, ezt gyakran elutasításnak veszik, azonban azok, akik mégis kitartanak melletted, hogy jobban megismerjenek, melegszívű, szeretetteljes és őszinte emberrel barátkozhatnak össze. Napjaid többsége boldogan és vidáman telik, azonban a monotonitást nehezen viseled, így az mogorvává vagy ingerültté tehet hosszútávon, így érdemes kerülnöd.

Zöldesbarna szem

Zöldesbarna szemű lány

Forrás: pexels.com; Fotó: Ali Camacho Adarve; Módosította: Seres-Nagy Richárd; Licenc: Pexels; Licenc link: https://www.pexels.com/hu-hu/license/; Link: https://www.pexels.com/photo/woman-s-brown-eye-5997827/

Ha a szemed színe zöldesbarna, akkor fantáziadús, határozott, kalandvágyó és nyitott ember vagy, aki imád új dolgokat kipróbálni. Van benned valami, amiért szívesen vállalsz kockázatot. Tele vagy erős és aktív energiákkal, amik miatt szinte sohasem tudsz megállni, csak halsz mindig tovább és tovább. Emellett mélyen gondolkodó ember is vagy, aki korántsem felszínes. Bátran és meggyőződéssel nézel szembe a megpróbáltatásokkal, hogy legyőzd őket.

Meglehetősen öntudatos egyéniség vagy, aki ismeri a korlátait, erősségeit és gyengeségeit. Időnként azonban önző lehetsz, ha a céljaid eléréséről van szó. Valószínűleg minden problémára a megszokottól eltérő megoldásokkal állsz elő. Nagyon előrelátó vagy. Többnyire két lépéssel a többiek előtt jársz. A függetlenséged a legfontosebb dolog a számodra, amit igyekszel még a szerelmi kapcsolataid során is megőrizni.

Ha tetszett amit olvastál, hasonló tartalmakért kövess be minket és oszd meg másokkal is az írásainkat!

2024. január 11.