Mire ügyeljünk fogyasztásmérő felhelyezése, ellenőrzése, plomba csere esetén?

A fogyasztásmérő cseréjekor, ellenőrzésekor, plomba cserénél az elektromos hálózati szolgáltató (Elmű, Émász, Eon...) szakemberei jönnek ki egy előre egyeztetett időpontban. Ilyenkor érdemes a munkavégzésük kezdete előtt és után nekünk is lefotózni a fogyasztásmérőt, a későbbi félreértések elkerülése végett!

Mire ügyeljünk fogyasztásmérő felhelyezése, ellenőrzése, plomba csere esetén

A szolgáltatótól kiküldött szerelőket a munkavégzés ideje alatt ne hagyjuk egyedül, mert előfordulhat, hogy rosszul kötnek be valamit, vagy véletlen, ne adj isten direkt elcsípnek egy vezetéket, egyéb probléma lehet még az is, hogy rossz plombát helyeznek fel, vagy elszakad a plomba szalag, stb.. Ez persze nem azt jelenti, hogy a szerelők nem értik a dolgukat, de mint ahogy a mondás tartja a "Az ördög sosem alszik".

Ezért is jó, ha nekünk is van fotónk mind az eredeti, mind pedig a munkavégezti állapotról, így ha később bármilyen probléma lépne fel, lehet bizonyíték, hogy nem a fogyasztó (vagyis mi) volt a hibás. A munkavégzésük után aláírásunkkal igazolni kell nekünk is hogy a munkát rendben elvégezték, ha nem így volt, akkor ne írjuk alá, és ezt jelezzük bátran a szerelőknek és a szolgáltató felé is.

2013. január