Mire figyeljünk fejlámpa vásárláskor?

Amennyiben egy fejlámpa megvásárlása köti le a gondolatainkat, úgy mindenképp érdemes átrágni magunkat ezen a cikken, mivel megpróbálunk rávilágítani arra, hogy miért hasznos a fejlámpa és megmutatjuk, hogy honnan érdemes beszerezni egy jó minőségű darabot.

Favour H0817 érzékelős led fejlámpa

Favour H0817 érzékelős led fejlámpa (Forrás: Zseblampa.com)

Fejlámpát leggyakrabban túrázáshoz, biciklizéshez, esetleg horgászathoz és vadászathoz szoktak keresni az emberek. Az ezekkel kapcsolatos elvárások nagyban függenek attól, hogy milyen funkciót fog az aktuális lámpa betölteni, hiszen más fényerősség, fénycsóva, illetve megvilágított látószög szükségeltetik a fentiek mindegyikéhez. Éppen ezért áttekintjük, hogy melyik lámpát, mihez válasszuk.

A túrázás kérdésköre elég megosztó. Sokak szerint elegendő egy jó minőségű fejlámpa, míg a másik tábor szerint érdemes bepakolni a felszerelésbe egy tartalék elemlámpát. Sok túra nem fejeződik be aznap, hanem éjszakai mozgást is igényel, sőt akad olyan is, ami több napos, így a sátor is elengedhetetlen kellék. Ha csak azt vesszük, hogy a sátorállítás mennyivel kényelmesebb 2 kézzel, mint eggyel, akkor már megértjük a fejlámpa létjogosultságát. Arról pedig még nem is szóltunk, hogy nagy előny, ha oda világítunk, ahol éppen szükség van fényre, nem pedig bele az éjszakába, hiszen, ha beállt a sötét, akkor csak a zseb- vagy fejlámpa segítségében bízhatunk, ha valamire szükségünk van.

Lássunk egy lámpát, ami remek társunk lehet túrázáskor és esti bringázáskor egyaránt. A Favour H0817 érzékelős LED fejlámpa hálózatról tölthető, mindemellett víz- és ütésálló. Több üzemmóddal és fényérzékelő technikával rendelkezik, ami azt jelenti, hogy érzékeli a környezeti fényviszonyokat és ahhoz igazítja a fényerejét. Emellett a mozgásérzékelős tulajdonságának köszönhetően kézlegyintésre ki-bekapcsol, így könnyítve meg az életünket.

A horgászathoz és vadászathoz legpraktikusabban alkalmazható a Ledlenser H3.2 LED fejlámpa, ami rendkívül könnyű, de ennek ellenére roppant hatékony lámpa. Szinte annyira könnyű, hogy seperc alatt megfeledkezhetünk róla, hogy a fejünkön van. Igaz, az elejtett vad felkutatásához nem biztos, hogy ez a lámpa a leghatékonyabb, de ahhoz a tapasztalt vadászok jórésze kézi zseblámpát használ.

Lehetőség szerint LED fejlámpát válasszunk, akármilyen feladatra is szánjuk, mivelha összehasonlítjuk a LED és hagyományos izzókat, akkor kiderül, hogy a LED élettartama jóval hosszabb, mint egy hagyományos lámpáé. Ebben az esetben a LED izzó is tartósabb, sőt nem is hevül fel, ellentétben a hagyományos izzóval, így az esetleges csere is sokkal könnyebben megy. Igaz, LED esetében a csere is jóval ritkább, mint a hagyományos társánál.

Ha szakértői segítséget szeretnénk kérni a tökéletes fejlámpa kiválasztásához vagy csak nézelődnénk még egy kicsit, akkor érdemes felkeresni a Zseblampa.com oldalt, ahol nagy teljesítményű és speciális fejlámpákat is találhatunk, a munkatársak pedig örömmel segítenek nekünk a választásban.

Szponzorált tartalom

Forrás: Zseblampa.com

2018. október