Mik a legjobb megoldások a szem alatti ráncok kezelésére?

A szem alatti bőr vékonyabb, mint az arc többi része, és érzékenyebb azokra a külső tényezőkre, amelyek fokozhatják az öregedés jeleit, így nem véletlen, hogy a kor haladása elsőként ezen a területen hagy nyomokat. Már a 20-as évek végén, 30-as évek elején problémássá válhat ez a terület. Mutatunk néhány javaslatot, amivel javítani lehet a szem alatti terület ráncosodásán!

Szép arcbőrű fiatal lány

Tedd be a retinolt a napi rutinodba!

A szem alatti ráncok fő oka a napsugárzás, a pislogás, a hunyorítás, a mosolygás, az arcmozgások és az idő múlása miatti kollagénrostok és rugalmasság gyengülése. A retinol az A-vitamin származéka, és egyben az egyik legnépszerűbb öregedésgátló összetevő. Nem véletlenül megannyi drogériákban kapható kozmetikumnak a tartozéka. Csökkenti a finom vonalakat és ráncokat azáltal, hogy serkenti a kollagén termelést – amire mindannyiunknak szüksége van a telt és sima bőrhöz, de az idő előre haladtával egyre kevesebbet termel a szervezet. A retinolt tartalmazó szemkörnyékápoló krém használatával a szem alatti bőr látványosan simábbnak és fiatalosabbnak tűnik. Szakértők szerint a retinol használata a legjobb, amit tehetsz bőröd fiatalosságának megőrzése érdekében, a mellett, hogy rendszeresen használsz fényvédő szereket.

Használj fényvédő krémet!

A napsugarakat nagyon szeretjük, de sajnos sokat tudnak ártani a bőrnek, öregítik is azt a káros sugarak! Ezért ha teheted kerüld az erős napsugárzást, és használj fényvédő krémet, még akkor is, ha nem süt száz ágra a nap, mert a gyenge sugarak is károsak lehetnek. A fényvédő segíthet megelőzni a finom ráncok kialakulását, azzal, hogy megvédi bőrödet az UV-sugárzástól. Mindig viselj legalább 30-as SPF-et, amikor kimész a szabadba, még akkor is, ha nem süt a nap. Hasznos lehet a napszemüveg, kalap viselése is nyaranta, a napszemüveg nemcsak a napsugaraktól véd, hanem azt is megakadályozza, hogy hunyorogj, ami szintén ráncokhoz vezet.

Mély ráncok ellen csak a plasztikai sebészet jelent megoldást!

A mély karakteres ráncokat sajnos nem lehet eltüntetni kozmetikumokkal, hámlasztással, hanem olyan drasztikus lépésre lesz szükség, mint a plasztikai sebészet. Nem kell megijedned, mert manapság szinte rutinnak számító beavatkozásokkal, nagyon alacsony kockázattal lehet elérni elképesztően látványos változásokat. A szemráncok akár a látást is zavarhatják, amennyiben a szemhéj is megereszkedik. A Bónusz Plasztikai Sebészeten alkalmazott szemhéj korrekció a legmodernebb eljárás igénybevételével szünteti meg a problémát. Állítja vissza a fiatalos megjelenést, az arc karakterét.

Hámlasztás, radírozás!

Arcot radírozni időnként kell, és nemcsak azért, mert ettől szebb lesz az arcunk, hanem azért is mert fiatalosabb is. Csakúgy, mint a test bármely más része, az elhalt bőrsejtek felhalmozódhatnak a szem alatt, megakadályozva, hogy a termékek teljesen felszívódjanak, például a retinolos krémek sem hatnak annyira jól, ha ár kell az elhalt hámsejteken is hatolniuk. Nagyon fontos, hogy erre a területre gyengéd termékeket válassz, amiben finom szemcsék vannak, vagy kémiai hámlasztó szemkörnyékápolót, ami fizikai hámlasztás nélkül is hatékony.

Kezeld az allergiádat!

Elsőre meglepő lehet ez a tipp, de ha jobban belegondolunk, a szemeknek igenis közük van az allergiához, ugyanis bizonyos tünetek itt is meglátszanak. Az allergia gyakran gyulladást okoz a szem körül, a szemet is könnyessé tehetik. Az allergiás tünetek miatti szemek dörzsölése hozzájárulhat a szem kivörösödéséhez és a bőr kiszáradásához. Az allergiás tünetek kezelése nyugodtabb megjelenést kölcsönözhet az arcnak, és hosszú távon védheti a szem alatti bőrt is.

Szponzorált tartalom

2022. szeptember 27.