Mi lehet a gazdagság titka?

Van, aki beleszületik, van, aki sohasem tapasztalja meg egész életében és van aki "gazdaggá válik". A gazdagság sok ember életében kulcsszerepet játszik, de mi lehet a gazdagság legalapvetőbb receptje?

Mi lehet a gazdagság titka

E témáról szüntelenül hallani, olvasni, számos eredményes és sokat elért ember nyilatkozott már, hogy minek is köszönheti sikereit, de vajon létezik egy általános út, mely mindent megalapozhat? Nos, a válasz legalább annyira egyszerű, mint amilyen bonyolultnak tűnik: igen!

A gazdag emberek túlnyomó részének nyilatkozataiban mindig elhangzik néhány kulcsszó, melyek többnyire a kitartás, a szerencse (avagy jó időben jó helyen) és az akarat, hogy jobb legyen valamiben, mint a többiek. Egy másik körvonalazódó dolog kezd ezek hallatán kirajzolódni a háttérben, ez pedig az a tény, hogy általában egy ember úgy gazdagszik meg, hogy vagy olyat valósít meg, ami még eddig vagy senkinek sem sikerült, vagy kivételesen jó ötlet, vagy pedig olyat, ami első hangzásra butaságnak tűnik, senki sem hisz benne és végül sikerül bebizonyítania, hogy igaza volt és működnek egyedi elképzelései! Úgy tűnik, hogy a gazdagság felé vezető út bármilyen is legyen, kitartást, elszántságot és kreativitást igényel.

Az utóbb említett tulajdonságok elsajátítása lehet tehát az első kulcs a jómód felé vezető úton. Ezt azonban könnyű mondani, de mégis konkrétan mit tehet az, akinek a pénze éppen csak elég a megélhetésre, az ideje nagy részét a munkája köti le és tele van hitelekkel? Elsősorban érdemes valami olyan módot választanunk a jelentősebb anyagi siker elérése érdekében, mely nem igényel különösebb kezdő tőkét és minden körülmény megtalálható elindításához a környezetünkben. Nem is sejtenénk például, hány hasznos kereskedelmi "útvonal" megy át manapság egy átlagos körülmények között élő ember közvetlen környezetében! Elég, ha csak az internetre gondolunk, ahol számos ingyenes online piactér áll rendelkezésünkre, ahol bármit el lehet adni, vagy például említhető a közlekedés forradalma, melynek folytán a szinte a végtelenségig leegyszerűsödött a távolságok áthidalásának lehetősége és végezetül, de nem utolsó sorban ott van az emberi elme, melyet nem lehet kordában tartani, a gondolat mindenkinek sajátja és a legkiaknázhatóbb forrás.

Vegyünk egy konkrét példát: valaki mondjuk cukrász és szereti elkészíteni és jóízűen fogyasztani a mesésebbnél mesésebb süteményeket. Hogy lesz ebből több? A válasz a fentiek alapján például a könyv! Megírásához szinte nulla anyagi befektetésre van szükség, bármiről írható, és ha úgy adódik népszerűsíthető és eladható az internet szintén ingyenes csatornáin keresztül, tehát még kiadó meg nyomda sem szükséges. Ha kicsit konyít az ember idegen nyelvekhez, akkor a célközönség is megsokszorozható, egy fillér befektetés nélkül! Cukrászunknak tehát javasolt elsőként felhasználnia szaktudását és személyiségéből fakadó rajongását a finom sütemények iránt és kikísérleteznie néhány egyedi és finom édesség receptet. Ezt követően nincs más dolga, mint például összeállítani néhány hónap alatt egy 50 egyedi könnyebb és bonyolultabb édességek receptjeiből álló gyűjteményt és azt e-book formájában árulnia az interneten, esetleg elküldeni néhány apróbb kiadónak, minimális postai költségek mellett, hátha valamelyikkőjük lát fantáziát az ínycsiklandó receptek és mesés omlós, vagy sütikről lecsorgó csoki csodák saját kezűleg készített képi illusztrációi mögött! Innentől kezdődően már megvalósulni is látszik a kitartás és az egyedi, új munka létrehozása, már csak a harmadik, a szerencse hiányzik, de elszántsággal az sem sokáig várat majd magára!

A fenti példából is érzékelhető, hogy olyan profilt érdemes választanunk magunknak, amihez úgy érezzük értünk, hosszútávon érdekel minket és megfelelőek kezdeti kivitelezéséhez jelenlegi körülményeink. A lehetőségek egy kis fantáziával szinte kimeríthetetlenek és nem is gondolná az ember milyen megalapozottak is lehetnek. Ha ezen a koránt sem egyszerű, de idővel eredményes úton indulunk el, valószínűleg előbb utóbb, ha nem is dúsgazdagokká, de mindenképpen anyagilag stabilabbá, függetlenebbé és sikeresebbé válhatunk!

2012. március