Meleg, de többször esős idő várható a héten

Heti időjárás - 2018. július 23. - július 29.

A sok napsütés mellett a héten is többször várható eső. Ezzel együtt marad a meleg, többfelé 30 fok feletti maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Strandon sétáló lány

A sok napsütést frissítő záporok, helyenként zivatarok szakíthatják meg. (Forrás: pixabay.com; Fotó: skeeze; Licenc: CC0)

Hétfő

Hétfőn kezdetben több helyen, majd egyre inkább a déli és a középső országrészben alakul ki eső, zápor, zivatar, felhőszakadás. Emellett többfelé megerősödik a légmozgás, zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A leghidegebb órákban 15-20 fok lehet. Napközben 24-30 fokig melegszik a levegő.

Kedd, szerda

Kedden és szerdán napos idő valószínű. Elszórtan, főként a Dunától keletre várható zápor, zivatar. A szél erős, keleten helyenként viharos lehet, de zivatarban is viharossá fokozódhat a szél.

A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét napon 15-20 fok között valószínű. A nappali maximumok kedden 26-31, szerdán 27-32 fok között alakulnak.

Csütörtök, péntek

Csütörtökön és pénteken a sok napsütés mellett szórványosan valószínű zápor, zivatar. A szél élénk, zivatarban viharos lehet.

Tengerparton heverő lányok

Forrás: pixabay.com; Fotó: csafunerals; Licenc: CC0

A minimumhőmérséklet csütörtökön 15-20, pénteken 15-21 fok között valószínű. A maximumhőmérséklet csütörtökön 27-32, pénteken 27-33 fok között alakul.

Szombat, vasárnap

A legtöbb helyen szombaton és vasárnap is több órára kisüt a nap. Emellett viszont több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet.

Szombaton a leghidegebb órákban 17-22, vasárnap 17-23 fok lehet. A nappali maximumok mindkét nap 27-33 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben. (MTI)

2018. július 15.