hirdetés

Márványos tojásfestés

Eme házilag is könnyen kivitelezhető tojásfestő technika, melynek lényege, hogy a színezett tojások egy fényes, márványos felülettel gazdagodnak, nem is olyan bonyolult eljárás, mint amilyennek elsőre tűnik, így bátran próbálkozunk vele, pláne, hogy a végeredmény nagyon is megéri!

Márványos tojás festés

hirdetés

Alapanyagok tekintetében nincs szükségünk másra, mint tojásfestékre (ételfestékre), valamint némi ecetre, étolajra és a színek kikeveréséhez néhány bögrére (melyek kiválasztásakor vegyük figyelembe, hogy könnyen, véglegesen megfoghatja őket a festék).

Fogjunk egy tasak festékport, majd szórjuk a tasak teljes tartalmát egy bögrébe, s, ha ez megvan, adjunk hozzá 1 evőkanál ecetet, valamint 1 evőkanál olajat és öntsük fel fél, maximum 1 deciliter vízzel. Természetesen használhatunk már előre kikevert festéket is, melyből az említett mennyiségre lesz alapvetően szükségünk bögrénként, természetesen ehhez is hozzáadva az ecetet és az étolajat.

hirdetés

Keverjük el a festéket, hogy az olaj cseppekre váljon, majd forgassunk bele egy tojást (például egy evőkanál segítségével). Ha megfogta a festék (ez gyakorlatilag azonnal bekövetkezik), vegyük ki a tojást és helyezzük egy papírtörlőre, mellyel ezt követően óvatosan itassuk is fel a héjáról a felesleges festéket. Ha igazán tarka tojást szeretnénk, egymás után több féle színbe mártva (ismételve a taglalt folyamatot) könnyen megtehetjük.

A lényeg pedig minden esetben az, hogy a tojáson a mártogatás után maradt olajcseppeket szétkenve a tojáshéjon érhetjük el a márványos, fényes állapotot.

hirdetés

Tipp:

Érdekes és egészen különleges mintázatokat érhetünk el ezzel a módszerrel, ha például választunk egy (inkább világosabb) alapszínt, majd, miután befogadtuk vele a tojást, a további színeket már csak kisebb felületen, a papírtörlőn lévő tojásra csepegtetjük.

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

2015. április