hirdetés

Mákos piskóta

hirdetés

Íme, egy különleges, de annál finomabb piskótakészítési mód és egyben ízváltozat, mely egész biztosan, mindenkit rabul ejt.

Mákos piskóta szeletek

Mákos piskóta szeletek

hirdetés

Hozzávalók (2 dl-es pohárral mérve):

3,5 pohár liszt

1,75 pohár kristálycukor

3 x 8 g vaníliás cukor (3 tasak)

1 tasak sütőpor

2 pohár darálatlan mák

2,5 pohár tej

3 tojás

10 dkg vaj

10 dkg mazsola

1 citrom (héja)

Porcukor

1 csipet só

Elkészítése:

Elsőként egy tálba keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd adjuk hozzá a tojást, a vajat és a mákot. Tiszta kézzel dolgozzuk el ezen összetevőket, majd végezetül borítsuk bele a tejet, de csak poharanként, ahogy szépen veszi fel a massza, nehogy végül túl híg legyen! Ha a keverék összeállt, ízesítésként öntsük bele a mazsolát, majd reszeljük rá egy citrom héját és ezeket is elegyítsük el.

hirdetés

Egy tepsibe egyenletesen oszlassuk el a kapott végeredményt, majd 170 fokon kb. 20 percig (ha szükséges, tovább) süssük. Akkor jó, amikor már felpúposodott a piskóta. Ha kész, vágjuk szeletekre a sütit és porcukorral kínáljuk.

Mákos piskóta frissen, még a tepsiben

Mákos piskóta frissen, még a tepsiben

Jó étvágyat kívánunk!

2013. március