Magyarországra is megérkeztek a Niessing előkelő ékszerei

A Niessing német ékszermárka története egészen 1873-ig vezethető vissza, a tekintélyes múlt azonban korántsem jelenti, hogy az ékszereket ne modern, friss dizájn jellemezné. Nem véletlen, hogy a német márka úgy jellemzi ékszereit: "modernek, mint az őket viselő emberek". Az ékszerek mindegyike egyedi, és így különös értéket képviselnek, elkészítésükhöz pedig a múltból merítettek, a jelen trendjeit képviselik, de a jövőre is nyitottak. Most először pedig a Niessing termékei megérkeztek hazánkba is!

Niessing karikagyűrűk

A Niessing karikagyűrűi igazán különlegesek!

hirdetés

Magyarországra is megérkeztek a gazdag múltú, de a modern formavilágra és technológiára egyaránt nyitott német Niessing ékszermárka termékei, amelyeknek kizárólagos hazai forgalmazója a budapesti Október 6-a utcában található Moni's Jewelry ékszerbolt.

Az ékszerbolt nyílt napot tartott annak alkalmából, hogy a magyar piacnak most először bemutassák a különleges ékszereket, ennek keretében pedig átadták az Esküvői Kiállításon meghirdetett nyereményjátékuk nyerteseinek nyereményét is: Patinszki Misi modell és menyasszonya 500 000 forint értékű Niessing ajándékutalványt vehettek át, így ők már helyben neki is láthattak az esküvői gyűrűik megtervezésének.

Patinszki Misi és menyasszonya, az 500 000 forint értékű Niessing ajándékutalvánnyal a Moni's Jewelry ékszerboltban

Patinszki Misi és menyasszonya, az 500 000 forint értékű Niessing ajándékutalvánnyal a Moni's Jewelry ékszerboltban

Rajtuk kívül újabb két szerencsés egy-egy kisebb gyémántot nyert.

"A Niessing német ékszermárka kizárólagos hazai képviselőjeként büszkén mutattuk be az arany 12 különböző árnyalatát, köztük a méltán népszerű IRIS és AURA modelleket, a különböző színű természetes, kezeletlen gyémántokat, a forrasztás nélkül, nikkelmentes ötvözetből készülő ékszereket, és a mindezekkel együtt járó 140 éves szakmai tapasztalatot és német precizitást. Karikagyűrűjüket egy életre választják, a minőséget pedig a Niessing garantálja hozzá"

- emelte ki az Moni's Jewelry.

hirdetés

Mit érdemes tudni a Niessingről?

A német ékszermárka megközelítőleg 140 éves múltra tekint vissza, de mindez nem jelenti, hogy a jövőbe ne tekintenének, amikor az ékszereik megtervezéséről és elkészítéséről van szó.

Az ékszereik nagyon sok kézen mennek keresztül, mielőtt elnyernék végleges formájukat, és a tradicionális ötvösművészettől egészen a legmodernebb technikáig több módszert kombinálnak ahhoz, hogy elkészítsék őket.

Niessing gyűrűk

Így tehát az ötvösmesterek szakértelme és a legfejlettebb lézer-technológia pontossága és újszerűsége egyaránt hangsúlyos szerephez jutnak az ékszerkészítés során.

"Az egyedüli, ami számunkra elképzelhetetlen, az a tömeggyártás. Minden egyes Niessing ékszer egy értékes eredeti, kizárólag Önnek készült darab. Munkánk során a minőség és az esztétikum a legelsők"

- írják a márka honlapján.

hirdetés

A kutatást és a fejlesztést a Niessing műhelye és dizájn csoportja együttesen alakítja, hiszen csak úgy készülhetnek kivételes darabok, ha mindkét tevékenységnek a legjavát nyújtják.

"Tiszta formák, erőteljes érzelmek és a legmagasabb színvonalú dizájn"

- ezekkel jellemzik az ékszereket.

Éppenséggel a tökéletes aranyötvözetek létrehozása már "önmagában művészet", hiszen ezek fő alkotóeleme az arany, de ezüst, réz és palládium is található bennük. A munka minden fázisához nagy szakértelemre, türelemre és precizitásra van szükség, hiszen elég csak egy apró eltérés az arányokban, a mennyiségben, a hőmérsékletben vagy az olvasztási eljárásban a kudarchoz.

"A hibátlan minőség garantálása érdekében a NIESSING műhelyében minden ötvözetet saját magunk készítünk el. AU1000 (színarany), AU900, AU750 (18K) és bizonyos esetekben AU585 (14K) ötvözettel dolgozunk, és nikkel helyett palládiumot használunk. A palládium a platinafémek családjába tartozó ellenálló, szürkés-fehér nemesfém. Tiszta, fehér, antiallergén és gyönyörű"

- jellemzi a gyűrűket a Niessing.

A Niessing ügyel arra is, hogy a termékei alapanyagát a fenntartható bányászatból származó nemesfémek alkossák, ezért ötvözeteihez kizárólag az Allgemeine Gold und Silberschdnstlt AG aranyát használja, amely vállalat kiérdemelte a Chain of Custodity tanúsítványt.

Niessing gyűrű készítés közben

Ez a tanúsítvány garantálja a konfliktusmentes eredetet és a nemesfémeknél alkalmazott felelős felhasználásra vonatkozó előírások betartását.

2017 egyik legkülönlegesebb esküvői gyűrűje?

A The Jewelry Editor nevű, luxus ékszerekkel és karórákkal foglalkozó vezető angol nyelvű online lap cikkében megemlékezik a Niessing idén Bázelben bemutatott különleges újdonságáról is, amely nemcsak rendkívül szemrevaló, de egyben a bemutatásának évében úgy követte az aktuális trendet, hogy egyetlen másik termékkel sem lehetett összetéveszteni.

A Niessing Satellite nevű termékcsoportjának legújabb darabja, amely a (Satellite) Solaris nevet kapta, méltán érdemelte ki az őt övező figyelmet. A termékcsoporttal kapcsolatban a The Jewelry Editor kiemelte:

"a karcsú és színes halmozható gyűrűk egyfajta szín-kört alkotnak az ujj körül, és vidám alternatíváját nyújtják az eljegyzési gyűrűk, karikagyűrűk és 'eternity' ('örök', tulajdonképpen a körbe köves) gyűrűk hagyományos triójának".

A Satellite Solaris gyűrűket elsősorban azért méltatta a lap, mivel azok a csodálatos naplemente színeit idézik fel, és az arany különböző árnyalatait vonultatják fel a világos sárgától egészen a lágyabb barackvirág, illetve a melegséget sugárzó pirosas színig.

Ugyancsak felhívták a figyelmet a gyűrűk szinte bársonyos, kellemes tapintására, valamint arra, hogy lehetőség van azokat egyetlen gyémánttal, vagy akár egy teljes gyémánt-körrel kérni. A gyűrűk ráadásul egészen egyediek is lehetnek, mert a vásárlójuk saját ízlésének és személyiségének megfelelően állíthatja össze a több gyűrűből álló ékszert.

Vallásos tárgyaktól a luxusékszerekig

Érdekesség, hogy noha napjainkban a Niessing a világon a kortárs ékszerek tervezésében az élvonalhoz tartozik, a Vreden településen, a holland határ közelében alapított márka az 1800-as évek végén még elsősorban vallásos tárgyakat, így például feszületeket és az imádsághoz, valamint a templomban használatos jelképeket készített.

Niessing gyűrű kézen

Az esküvői gyűrűk viszont mindig is az egyik alappillért jelentették, és már az 1950-es évekre Németország vezető esküvői gyűrű gyártójává vált a Niessing, amelynek nevéhez fűződik annak a 20. század elején kidolgozott különleges eljárásnak a megalkotása, amely lehetővé tette, hogy egy puha nemesfémből egészen sima, "forrasztásmentes" gyűrűt alakítsanak ki, amely így tökéletes szimbóluma lehet az örök elköteleződésnek.

Diós Anita

2017. december