Különleges banános palacsinta

Az emberi fantázia határtalanságát mi sem bizonyítja jobban, mint a gasztronómia világszerte tapasztalható végtelen sokszínűsége. Eme kategóriába sorolható az alábbi, különleges, banános palacsinta recept is. Ráadásul amilyen egyszerű, olyan finom!

Különleges banános palacsinta

Banános palacsinta

Hozzávalók:

2 banán

1 nagyobb tojás

Olaj

Elkészítése:

Első lépésként a két banánról távolítsuk el a héjat, majd tegyük egy tányérba és egy villával alaposan passzírozzuk szét őket. Üssük rájuk a tojást, majd alaposan keverjük el az egészet, amíg egy homogén állagot nem kapunk.

Egy palacsintasütőbe, vagy serpenyőbe hevítsünk fel egy kevés olajat, majd egy palacsintához 1 evőkanálnyi masszát helyezzünk a serpenyőbe és a kanállal egyengessük kör alakúra. A forgatásnál legyünk óvatosak, nehogy szétessen az édesség, ezért legpraktikusabb erre a célra egy lapátot használni.

Tipp:

Tálalhatjuk egy kis porcukorral és mazsolával megszórva, de mogyorókrémmel, vagy különféle gyümölcslekvárokkal, sőt, túróval is nagyon finom!

Tipp:

Ez az ízletes és egyszerű palacsintaféleség önmagában liszt és cukormentes, így cukorbetegek és liszt érzékenyek is fogyaszthatják.

Jó étvágyat kívánunk!

2014. október