Krumplikrémleves
Néha nincs is jobb, mint egy finom, forró leves, s ha már finomság, miért ne lehetne egészséges is! Íme, egy igazi, krémes csoda krumpliból.
Krumplikrémleves
Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Fűszerek: egy csipet só, bors, őrölt édesnemes pirospaprika, petrezselyem, egy kevés tárkony
2 babérlevél
10-15 dkg fokhagymás sajt
Vékonyra vágott szárazkolbász
2 dl (kis) tejföl
Teavaj
Elkészítése:
A burgonyagumókat és a hagymaféléket megfosztjuk héjuktól, majd a vöröshagymát félbe vágjuk, ezt követően mindezt belerakjuk egy fazékba és annyi vizet töltünk rá, hogy az egészet ellepje. A fenti fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük, mialatt puhára főzzük őket. Ha megfőtt a krumpli, mindent belepakolunk egy turmixgépbe (kivéve természetesen a babérlevelet), pépesítjük.
A kolbászszeleteket vajon megpirítjuk, addig, amíg csipszes állagúak nem lesznek, majd egy tálba szedjük őket, a visszamaradt zsiradékot pedig szintén hozzáöntjük az összeturmixolt zöldségekhez. Ráreszeljük a sajtot a gépben lévő krémhez és újból mixelünk. Utolsó lépésként beleborítjuk a tejfölt is, plusz egy csipetnyi sót, ha szükséges, majd ekkor is turmixszoljuk az egészet.
Tipp:
Mivel nem tartalmaz ezen elkészítési mód lisztet, lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Jó étvágyat kívánunk!
2013. február