Krémes, habos kávé
Kétségtelen, hogy a török hódoltság időszakának (hogy ne csak mindig a negatív oldalát lássuk a dolgoknak) egyik legnagyobb kulturális hagyatéka a fürdőkultúra mellet, a kávé szeretete és fogyasztásának általános elterjedése volt. Ez iránti szenvedélyből, következzék most egy házilag is könnyen készíthető és formálható, krémes kávé csoda!
Krémes, habos kávé
Hozzávalók:
1 kiskanál instant kávé
1 tasak vaníliás cukor
Tejszínhab
Őrölt fahéj
Kávéhab hozzávalók és keverékük
Elkészítése:
A tejszínhabot (körül belül a bögre feléig fújjuk), a kávét és a vaníliás cukrot a bögrébe tesszük, majd alaposan összeforgatjuk őket, hogy állaguk végül habszerű legyen. Az így kapott kompozíciót öntsük le meleg vízzel (ne teljesen forróval!), majd alaposan keverjük meg.
Tetejét végül díszítsük őrölt fahéjjal megszórt tejszínhabbal.
Krémes, habos kávé díszítése
Egészségünkre!
2013. január