Körömlakk szárítás gyorsan, egyszerűen

A körömlakk száradása bizony nagyon eltérő lehet terméktől, a lakk korától, vagy a felvitt rétegek számától függően. Azonban néhány kis praktikával rásegíthetünk, hogy gyorsan megszáradjon a lakkunk.

Körömlakk szárítás gyorsan

Forrás: pixabay.com; Fotó: zhimin; Módosította: Seres-Nagy Richárd; Licenc: Pixabay License (Free for commercial use; No attribution required); Link: https://pixabay.com/photos/cosmetology-polishing-red-beauty-1471324/

Az egyik legelterjedtebb módszer, ha hideg, szinte jeges vízbe merítjük ujjainkat. Egy edénybe, vagy a csapba engedjünk hideg vizet, majd tegyünk bele jégkockákat és tartsuk benne ujjvégeinket pár percig.

Egy egyszerűbb megoldás, ha hajszárítónkon van hideg levegőt fújó funkció, akkor ennek segítségével is szépen megszárítható a lakk. Tartsuk körmünktől távolabb a szárítót, hogy a fújástól ne alakuljanak ki hullámok a köröm felszínén, és szárítsuk át a körmeinket. Ne szárítsuk túl sokáig, mert elveszítheti a lakk a fényességét.

Aki jobban kedveli a direkt megoldásokat, azoknak találták ki a lakkszárító sprayt. Ez a praktikus eszköz kivonja a nedvességet a lakkból, ami így gyorsan megszárad. Az ára 1000 Ft körül van a drogériákban. Nem minden készítmény azonos, de vannak, amik a száradás után olajos érzetet hagyhatnak maguk után.

Aki nem kedveli a szórófejes sprayt és koncentráltabb megoldást keres, annak a lakkszárító fedőlakk ajánlott. Használata nagyon egyszerű, csak kenjük át vele a már elkészített lakkozott körmöket és készen is vagyunk. Hasznos lehet, ha bizonyos márkájú lakkhoz, azonos márkájú szárítót használunk a jobb hatás elérése érdekében.

2014. június