Keserű méz... (18+)

Az orális nemi érintkezést egyesek előszeretettel alkalmazzák, míg mások kifejezetten undorodnak tőle. Ennek számos oka lehet, de vajon közelíthető-e a két tábor, s ha igen, hogyan?

Keserű méz... (18+)

A szexológusok és szexuálpszichológusok szerint a nyelv egy olyan sokoldalú szerv, mellyel csodálatos élvezetet lehet adni és kapni. Idegvégződésekben rendkívül gazdag és ez által kiemelkedően érzékeny terület, akárcsak a genitáliák, melyek nyelvel és ajkakkal való cirógatása, ingerlése igen intenzív nemi ingerek kiváltását eredményezi, s bár az orális örömök közvetlenül nem szolgálják a fajfenntartást, mégis rendkívül jótékony hatással lehetnek a szexuális életre.

Az efféle élvezetektől való viszolygás alapvetően természetesnek mondható, s főként mind a férfi, mind pedig a női nemi szervek jellegzetes (elsőre idegen) illatának és ízének tudható be. Ráadásul e tulajdonságok összhatása egyénenként is rendkívül eltérő lehet, s ezen belül is folyamatosan változhat, számos tényezőtől függhet, például a nap folyamán végzett tevékenységektől (pl.: fizikai igénybevétel), az elfogyasztott élelmiszerektől, a legutóbbi tisztálkodás óta eltelt időtől, stb.. Ezért is nagyon fontos megjegyezni, hogy a nemi szervek és környékük higiéniája kulcsfontosságú e témakör tárgyalásában, hiszen ennek, alaposságának hiánya megsokszorozhatja a partner viszolygását az orális kényeztetés folytatásától, s nem kevésbé kellemetlen lelki élményt jelenthet annak számára is, aki esetleg valamilyen okból kifolyólag kevesebb figyelmet fordít erre. Ha azonban adottak a megfelelő körülmények és az érzelmi kötődés is kellően szoros a partnerek között, mindenképpen érdemes felfedezni ezen örömforrást és elmerülni az orális szexualitás világában.

Természetesen, mint minden szexuális érintkezésben, itt is fontos a türelem, a meghittség és a másikra való odafigyelés. A jutalom cserében nem marad el, hisz például gyakran nem csak a nők izgalmi állapotának fokozásában lehet kulcsszerepe a szájjal való kényeztetésnek, hanem vannak bizonyos nők, akik szinte csak így képesek eljutni a csúcsra. Esetükben tehát az orális érintkezés hiánya megpecsételheti az egész velük folytatott szexuális életet! A férfiak vonatkozásában általában természetesen könnyebb a helyzet, de olykor orális kényeztetésük nélkülözése hosszútávon náluk is szexuális kielégületlenség érzetéhez vezethet.

Kulcsszerepet kap tehát a problémák leküzdésében a nyíltság, az erős érzelmi kötődés és a partnerbe vetett bizalom, mely segíthet leküzdeni az orális érintkezés megélésétől való borzongást, újabb távlatokat nyitva ezzel a szexuális örömszerzés terén.

Aki úgy érzi ennek ellenére, hogy képtelen az orális együttlétre, fontos, hogy kellő formában és módon közölje ezt leendő (vagy jelenlegi) párjával, hogy a későbbiek folyamán ezt pótolandó odaadása ellenére se keserítse meg szexuális életüket e körülmény. A partner számára is nagyon fontos, hogy, ha igazán mély alapokon nyugszik kapcsolatuk, akkor elfogadja és megértse párját, s közösen találhassák ki, mi is az, ami mindkettőjük számára biztosítja testi kapcsolatuk harmóniáját, tüske, vagy hiányérzet nélkül!

2012. június