Elsőre talán furán hangzik ez a szokatlan párosítás, ám végül mégis egy rendkívül finom alapot kapunk általa. Nézzük, hogyan?
Kávés vérnarancsos piskóta
hirdetés
Hozzávalók (2 dl-es pohárral mérve):
3 pohár finomliszt
1 pohár kristálycukor
2 x 8 g vaníliás cukor (2 tasak)
1/2 pohár kakaópor
1/2 pohár instant kávé (felöntve vízzel)
2 vérnarancs
Fahéj
1 tasak sütőpor
2 tojás
10 dkg vaj
1 pohár víz
1 csipet só
Elkészítése:
Keverjük össze egy tálba a száraz összetevőket, majd adjuk hozzá a tojásokat, a vajat és a kakaót. A vajat érdemes kissé megolvasztott állapotban a masszához adni. Tiszta kézzel dolgozzuk el ezen összetevőket, majd borítsuk bele a kávés vizet és az 1 pohár csapvizet is.
hirdetés
Ha a keverék összeállt, ízesítésként szórjuk bele az őrölt fahéjat, majd reszeljük rá a két vérnarancs héját illetőleg facsarjuk bele a narancsok levét és ezeket is elegyítsük el.
Egy előre kivajazott tepsibe egyenletesen oszlassuk el a piskótamasszát, majd 160 fokon kb. 30 percig süssük. Akkor jó, amikor már kellően felpúposodik a piskóta. Ha kész, vágjuk kockákra a sütit.
Kávés vérnarancsos piskóta frissen, még a tepsiben
hirdetés
A könnyebb elkészíthetőség érdekében, vagy akár pusztán csak a kedvcsináló látvány kedvéért, szeretettel ajánljuk az alábbi videóreceptünket!