Karácsonyi narancsdísz

Karácsonykor és az azt megelőző adventi időszakban sokunknak jól eső érzés készülődni, díszítgetni otthonát, kiélve kicsit ezzel is a bennünk rejlő, alkotói hajlamot. A narancs és például a szegfűszeg, szegfűbors, vagy fahéj, olyan alkotók, melyekből nem csak egyszerű, kreatív és változatos, hanem egyben illatos díszeket is készíthetünk!

Karácsonyi narancsdísz égő gyertyával

Karácsonyi narancsdísz égő gyertyával

Egy narancsot vágjunk ketté, vágjunk rá talpat, hogy ne billeghessen, majd vájjunk egy kis mécsesnek megfelelő méretű lyukat a húsába, s helyezzünk bele gyertyát. Tegyük egy nekünk tetszetős alapra, például fa alátétre, szalvétára, karácsonyi terítőre, vagy kendőre, stb..

Egy krumplihámozóval, körkörösen haladva, spirális alakban, hámozzuk le a még fel nem használt narancsnak a héját, valamint egy citromét is, tekerjük fel őket körkörös, vagy rózsa alakúra és helyezzük a díszpalettára.

Rakjunk mellé fahéjat, szegfűszeget, szegfűborsot és már készen is vagyunk! A gyertyát meggyújtva így nem csak hangulatos, de kellemes illatokat is varázsoló díszítést kapunk.

Karácsonyi narancsdísz

Tipp:

Helységtől függően, különféle "körítést" használva, teljesen egyedi és oda illő kis csendéleteket kaphatunk.

Egy igazi klasszikus, szegfűszeggel tűzdelt narancs

Fogjuk a narancsot, majd tűzdeljük tele egész szegfűszegekkel úgy, hogy közben valamilyen, nekünk tetsző alakzatot rakunk ki belőlük. Több ilyen illatos narancsdíszből kreációkat is összeállíthatunk.

Szegfűszeggel tűzdelt narancs

Szegfűszeggel tűzdelt narancs

Jó díszítést és kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk!

2013. november