Kapcsoljuk fel a lámpát! (18+)

Milyen szép is lenne a világ, ha mindannyian gyönyörűek, feszesek lennénk, ott kerekednénk, ahol kell, ott izmosodnánk, ahol az jól mutat. De valljuk be őszintén, ha nem a zsír lenne a probléma, akkor a szőr, vagy a foltok, a hegek, a szag. Rengeteg olyan ürügyet kreálhatunk magunk számára, mely sajnos kihat szerelmi és szexuális életünkre egyaránt, ezáltal az elviselhetetlenségig megkeserítve azt.

Kapcsoljuk fel a lámpát! (18+)

Mindezzel azonban nem csak magunknak okozunk kínos és keserű perceket, de párunkat sem tiszteljük meg azzal, hogy a választását, mi szerint ő bennünket szeret és szeretne szeretni, elfogadjuk. Rettenetes mikor egy nő vagy egy férfi, szeretkezés közben arra kényszerül gondolni, hogy vajon mennyi látszik belőlem, mennyire tűnök az e-fajta fényben nagynak, hol látszanak hurkák, vagy narancsbőr. Érdemes azonban rögvest eltöprengeni azon ugyanakkor, hogy ezek a kifejezések mind-mind egy olyan világ kreálmányai, mely már jó dolgában egyszerűen nem tud magával mit kezdeni.

A világ egyik végén naponta halnak éhen emberek, vagy szenvednek, és mit nem adnának egy jó szóért, hogy valaki szeresse őket annyira, mint minket az a bizonyos ember, akit elutasítunk, ahányszor magunkat ócsároljuk. És mindezt miért, van ennek bármi értelme, karcsúbbak leszünk ettől, netán boldogabbak? Nem.

A siránkozás nem fogyaszt, nem szépít, nem formál. Viszont a bókok annál inkább. Amikor a mellettünk fekvő ember kéjesen súgja a fülünkbe, hogy mennyire odavan minden porcikánkért, akkor csak az számít. A jelen a fontos. Biztosan ezt ő is észre fogja venni rajtunk és túláradó rajongással fogja jutalmazni. Jusson eszünkbe az is, hogy nincs olyan ember, aki meg lenne elégedve magával, de egy biztosan van, aki meg van elégedve velünk, és csak az számít, amit ő mond.

Megannyi történetet hallottunk már, amikor panaszkodik egy nő, hogy a barátja megcsalta, de egy nála sokkalta termetesebb hölggyel, és nem érti miért, pedig a válasz egyszerű, és bizonyítja a fent említetteket. Ha nincs probléma, akkor is generálunk, ha nincsenek zsírpárnáink, akkor sem mutatjuk magunkat meztelenül, mert itt-ott még nem tökéletes. Ez egy idő után kimerítő és ennyi energiával könnyebb keresni egy olyan lányt, aki még orvosolható, még nincs elrontva, elhiszi a bókokat és ki is tudja mutatni örömét.

Amikor testünk iránti nemtetszésünket fejezzük ki, az szóljon inkább az egészségről, ne a másoknak való megfelelésről, így mi is és párkapcsolatunk is boldogabb lesz.

2013. július