Kakaós keksz, egy gyors, édes finomság
Előfordulhat, hogy alig van otthon valami, mégis vágyunk egy gyors és finom édességre. Ha szeretjük a csokis, kakaós finomságokat, akkor ilyenkor nem is lehet jobb választás, mint egy finom, omlós kakaós keksz, melyhez csupán néhány egyszerű hozzávalóra és alig félórányi szabadidőre van szükség!
Kakaós keksz
Hozzávalók:
25-30 dkg liszt
3-4 evőkanál kakaópor
5-6 evőkanál kristálycukor
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 tasak sütőpor
1 dl olaj, vagy 10 dkg vaj/margarin
Porcukor
Elkészítése:
Elsőként keverjük össze a száraz alapanyagokat egy tálba, majd üssük bele a két tojás, locsoljuk meg az olajjal és alaposan gyúrjuk össze a tésztát, amíg megfelelően homogén állagot kapunk. Nyújtsuk ki a tésztát egy sodrófával, majd szaggassuk ki a sütiket. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, majd közepes hőfokon süssük ki a kekszeket (kb. 15 perc).
Ha készek, szórjuk meg őket ízlés szerint porcukorral és frissen, langyos, vagy hűlt állapotban tálaljuk.
Tipp:
Készíthetünk ily módon mandulás, csoki darabos, kókuszos, diós, stb. változatokat is, a lehetőségeknek csak fantáziánk szabhat határt.
Jó étvágyat kívánunk!
2014. május