hirdetés

Jóslatok a 2020-as évre - Izgalmas évnek nézünk elébe

Természetesen a világ vége ebben az évben sem maradhat el, de emellett még sok minden más érdekességet jósoltak erre az évre nagyobb hírű, és a talán kissé megkérdőjelezhetőbb munkásságú látnokok is. Az egyik leg(el)ismertebb közülük, Nostradamus szerint például ebben az évben nagyot változik majd a világ. Így például veszélybe kerülhet akár az amerikai elnök testi épsége is, miközben az emberek megtanulnak kommunikálni az állatokkal - egymással viszont kevésbé értenek majd szót.

Jóslás

Forrás: pixabay.com; Fotó: Javier Rodriguez; Módosította: Seres-Nagy Richárd; Licenc: Pixabay License (Free for commercial use; No attribution required); Licenc link: https://pixabay.com/service/license/; Link: https://pixabay.com/photos/oracle-girl-photomontage-witch-2133976/

Eközben rájönnek, hogyan élhetnek akár kétszáz évig, már, ha a pusztító áradások és földrengések, vagy éppen a háború miatt meg nem halnak már jóval korábban. Mi mást is mondhatnánk - ha ennek csak a fele is beteljesedik, mozgalmas évnek nézünk elébe…

hirdetés

Kezdjük mindjárt a rossz hírrel: sajnos erre az évre is jutott egy világvége-prófécia. Jeane Dixont többen prófétaként tartották, tartják számon, s mások mellett Richard Nixon és Nancy Reagan is figyelemmel kísérték jövendöléseit. Állítólagos prófétai tevékenysége mellett Dixon kutyahoroszkópot és asztrológiai elveken alapuló szakácskönyvet is írt, mindemellett pedig a világvége időpontját is látta. Először 1962. február negyedikére tette ezt a végzetes időpontot, majd azt jósolta, hogy az Armageddon (vagyis a végső küzdelem) 2020-ban kezdődik, illetve történik meg.

Miután Nostradamus maga már évszázadokkal ezelőtt meghalt, nyilván valóan nem nevesített országokat és vezetőket, hanem inkább a leírások alapján igyekeznek behelyettesíteni a szereplőket és történéseket modern asztrológusok. Mindenesetre így is meglepően sok próféciája teljesedett be, ide értve Kennedy meggyilkolását és a 9/11-es amerikai terrortámadást is.

Nostradamus szerint - legalábbis a Daily Star által megkérdezett asztrológus tolmácsolásában - 2020-ban kitörhet a harmadik világháború, amely huszonhét éven át tarthat majd, s amely az eddigieknél is halálosabb és embertelenebb lesz, emellett pedig áradások, földrengések és terrorizmus is próbára teszik az emberiséget. A háborút a jóslat szerint két óriáshatalom viszálya okozza, ami mellett Európában főként az áradásokkal és a terrorizmussal gyűlik meg az emberek baja.

hirdetés

Szó esik az úgynevezett "Forró háborúról", amit mások nem világháborúként, hanem az éghajlatváltozás elleni küzdelemként értelmeznek, s eszerint végre megvívhatja az emberiség a maga harcát az egyre fojtogatóbb klíma további borzalmas következményeinek megfékezése érdekében, még ha bizonyos katasztrófákat, így például a földrengéseket, ezzel nem is állíthatnak meg. Kalifornia és Vancouver között a látnok szerint ezúttal óriási földmozgásra lehet számítani.

A próféciái szólnak pozitívabb eseményekről is, így például akár 200 évig is élhetnek az emberek egy új felfedezés segítségével, sőt, az állatokkal is szót érthetünk.

Craig Hamilton-Parker brit ezoterikus szerint Nostradamus jóslatai között szerepel, hogy az amerikai elnök életére törhetnek, ám ezúttal nem járnak sikerrel.

Emellett a jóslatokból azt olvasta ki a brit asztrológus, hogy Trump Oroszországgal köthet valamiféle megállapodást. A közel-keleti helyzetről csak annyit látott a könyvekben, hogy még 2019-ben kezdődő, ám a 2020-as évben is tartó háború dúl majd ezen a területen.

Ray Kurzweil inkább tudományos szemszögből igyekezett megközelíteni a világ jövendőbeli történéseit, s úgy vélte, hogy 2020-tól kezdődően 2050-ig olyan jelentős változásoknak lehetünk tanúi, mint például a telefonhívások háromdimenziós holografikus videóüzenetekre való felcserélése, egy új, egységes Világkormány megalakulása, illetve olyan számítógépek létrejötte, amelyek már képesek a Turing-tesztet is teljesíteni.

Ugyancsak 2020-ra teret hódít a vegetáriánus életmód Gustav Bischoff egykori húsipari elnök szerint, aki erről 1913-ban még a The New York Times-nak is nyilatkozott. Szerinte ez azért fog megtörténni, mert akkora hiány alakul ki a húsokból, hogy az emberek egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy húsokat egyenek. Ám akárhogy is nézzük, valóban egyre többen népszerűsítik a vegetáriánus (és vegán) életmódot, s az utóbbi években az egészségügyi és környezetvédelmi megfontolásokból valóban egyre népszerűbbé is kezd válni ez az étrend. Mi több, újabb, gazdasági szereplők által megfogalmazott "jóslatok" szerint 2020-ra a világ több pontján megjelenhetnek az áruházak polcain a "növényi húsok" is.

hirdetés

1937-ben Nikola Tesla azt az előrejelzést tette, hogy nagyjából 2020 körül az emberek felhagynak a kávé, tea és cigaretta használatával, mert belátják, hogy ezek "mérgek". A dohányzást illetően egyre közelebb ugyan Tesla jóslatának beteljesedése, ám a kávéról és a teáról nem úgy tűnik, mintha különösebben le akarna mondani az emberiség, ráadásul ma már úgy tudni, ezeknek az italoknak pozitív egészségi hatása is lehet.

A maga korában Sir Isaac Newton is megalkotta az ő elképzelését a jövőről, és eszerint egyre közelebb érkezünk az általunk ismert világ végéhez, amelynek végét ő 2060-ra tette, s már ezt megelőzően is érezhető jeleit jósolta a világunk összeomlásának. Ő úgy gondolta, hogy "jóslatát" a Bibliában olvasottak alátámasztják, s így természetesen a világ vége után ő is az új, Isten irányítása alatt harmóniában működő világ eljövetelére számít.

Vangelia Pandeva Dimitrova - vagyis Baba Vanga - 1911-ban született, s 1996-ban bekövetkezett haláláig több olyan jóslatot is mondott, amely aztán beteljesedett, köztük a Szovjetunió felbomlását és az Ikertornyok elleni merényletet. A fiatalon megvakult bolgár jövendőmondó a 2020-as évre vonatkozóan számos földrengést jósolt, és azt állította, Pakisztánban, Indiában, valamint Kína, Japán és Indonézia egyes részein is pusztító cunamik következnek majd be. Számunka nem túl kecsegtető az a jóslata, miszerint 2020-ban összeomlik majd Európa gazdasága, de még így is jobban járuk, mint az oroszok, akiknél "óriási meteor csapódik be". A vak jósnő szerint az orosz elnököt megpróbálják merénylettel elmozdítani helyéről, miközben az amerikai vezető hányással, hallásvesztéssel és agyi sérüléssel járó "titokzatos betegségben" szenved majd.

D. A.

2019. december

hirdetés
szürke
hirdetés