Jóslatok 2021 - mire számíthatunk 2020 után?

Vajon mi vár ránk 2021-ben? Mit jósolnak a legtekintélyesebb, avagy legismertebb jövőbelátók? Hogyan alakul majd változó világunk? Cikkünkből most kiderül!

Az elmúlt évben egy egészen új világot ismerhettünk meg a Covid járvány miatt, amit szinte egyetlen jós sem látott előre. A pandémia behozta az életünkbe a maszkviselést, a távolságtartást, az óvatosságot. Emellett pedig nem is nagyon értünk rá egyéb dologra figyelni, minthogy ez legyen az az év, amikor megoldást találunk a klímaproblémákra, leszámoljunk eddig mérgező szokásainkkal, átálljunk teljes növényi táplálkozásra. Pedig a 2020-as előrejelzések szerint a világ ezekben az irányokban is jelentős elmozdulást kellett, hogy mutasson.

Világvége városkép

Forrás: pixabay.com; Fotó: Rob Maggs; Módosította: Seres-Nagy Richárd; Licenc: Pixabay License (Free for commercial use; No attribution required); Licenc link: https://pixabay.com/service/license/; Link: https://pixabay.com/photos/apocalypse-war-destruction-disaster-5153947/

Nézzük, mit várhatunk a jövőtől a legnagyobb jósok szerint, most, túl a járvány első és második szakaszán, túl az oltások beadásának kezdetén. Vajon megoldódni látszik ez a probléma, vagy csak előszele valami nagyobb változásnak?

hirdetés

Nostradamus ismét kitett magáért és rettenetesebbnél rettenetesebb dolgokat látott előre a 2021-es évre. Jön a világvége, apokalipszis, éhínség, aszteroida, földrengések, emellett pedig a katonaság berkein belül elkezdenek chipeket ültetni az emberek agyába.

Nostradamus próféciái szerint:

 • "A végtelen fájdalmaktól elhunyt apák és anyák / Nők a gyászban, a pestis ő - szörnyeteg: / A Nagy nincs többé, az egész világnak vége."
 • "A nagy mozgató megújítja a korokat: / Eső, vér, tej, éhínség, acél és pestis, / Látják-e az eget a tűz, hosszú szikra fut."

Toronyházak és felhőkarcolók

Forrás: pexels.com; Fotó: Burst; Módosította: Seres-Nagy Richárd; Licenc: Free to use (CC0); Licenc link: https://www.pexels.com/creative-commons-images/; Link: https://www.pexels.com/photo/aerial-architectural-design-architecture-buildings-373912/

 • "Kevéssel naplemente előtt csata tör ki. Egy nagy nemzet válik bizonytalanná. A nagy embert lesújtja a villámcsapás nappal, egy másik éjszaka esik el. Konfliktus tör ki Reimsben, Londonban és Toszkánában."

Orosz kutatók egy biológiai fegyvert fejlesztenek ki, amely az embereket zombivá változtatja.

 • "Megválasztanak egy rókát anélkül, hogy egy szót mondott volna, aki a nép szemében vízen és kenyéren élő szentnek tűnik. Ám hirtelen zsarnokká válik, aki a legnagyobb emberek torkára lép."
 • "A Kelet meggyengíti a Nyugatot. Ellensége a döntő pillanatban kudarcot vall."

Háború, robbanás

Forrás: pexels.com; Fotó: Pixabay; Módosította: Seres-Nagy Richárd; Licenc: Free to use (CC0); Licenc link: https://www.pexels.com/creative-commons-images/; Link: https://www.pexels.com/photo/active-ash-cloud-ashes-blaze-417070/

 • „Az égen az ember tüzet és hosszú szikrák nyomát látja.”

Egy aszteroida csapódik a Földbe, melynek következményeként természeti katasztrófák sora következik. A Mirror a NASA adatait átnézve arra jutott, hogy ez esetleg a május 6-án a Föld közelébe érő aszteroida, a 2009 KF1 lehet majd.

hirdetés

 • Amerikát, illetve Kaliforniát földrengés éri november 25-én.

27 éven át tartó, pusztító világháború veheti kezdetét.

Baba Vanga sem fukarkodott a szörnyűségek prognosztizálásával, 2021-re a következőket jövendölte:

"A 21. század elején az emberiség megszabadul a ráktól."

 • "Eljön az a nap, amikor a rákot vasláncok kötik meg."

Kéz ablaküvegen

Forrás: pexels.com; Fotó: Josh Hild; Módosította: Seres-Nagy Richárd; Licenc: Free to use; Licenc link: https://www.pexels.com/license/; Link: https://www.pexels.com/photo/hand-touching-glass-3944752/

 • Egy másik, még nem teljesült jóslat szerint állítólag a bolgár misztikus figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök elleni merényletre.
 • Beszél egy "erős sárkányról" is, amely a jövőben megfogja az emberiséget. A három óriás egyesülni fog. Van, akinek piros pénze lesz.

 • „Az emberek tudata megváltozik."
 • „Nehéz idők fognak eljönni. Az embereket megosztja a hitük.”

A jelenkor nagy látnokai, a gazdasági szakemberek sem tétlenkedtek év végén és a következő megállapításokat tették a jövőnkre vonatkoztatva:

 • "2021-ben a fiatalok munkanélküliségét a fiatalok foglalkoztatási rendszerének új formájával kezelik, amelynek középpontjában a munkahelyi képzés áll."
 • "Az Egyesült Államok hatalmas kereskedelmi megállapodást fog kötni az Egyesült Királysággal."

hirdetés

 • 2021 fordulópontot jelent. Az üzleti környezet alapvetően megváltozott. A siker attól függ, hogy a cég képes-e és mennyire hajlandó hasznosítani a zavarokat az értelmes változások ösztönzése érdekében.

Virágozni fog a távmunka, az automatizálás.

 • Kína rohamléptekkel halad a készpénzmentes jövő irányába - a digitális valuta széles körben elterjedhet.

Járvány terjedését követő monitor

Forrás: pexels.com; Fotó: Markus Spiske; Módosította: Seres-Nagy Richárd; Licenc: Free to use; Licenc link: https://www.pexels.com/license/; Link: https://www.pexels.com/photo/coronavirus-statistics-on-screen-3970330/

 • A piacon tapasztalható alacsony hozamok miatt a következő év a nemesfémeké lehet, ezek közül is az ezüst emelkedik ki, amely nélkülözhetetlen alapanyaga az Európai Unió és Kína energetikai elképzeléseiben is központi szerepet játszó napelem-projekteknek.

A világ vezető gazdaságpolitikusai egyre nagyobb realitást látnak valamilyen egyetemesen járó alapjövedelem-forma bevezetésében.

 • Az otthoni munka egyre elfogadottabbá válik, ezért az emberekben felmerülhet, hogy nem is olyan jó nagyvárosban élni, így egyre többen hagyják el a zsúfolt nagyvárosokat, és költöznek kisebb településekre, így a nagyvárosokban az ingatlanárak is esésnek indulnak.

2020. december