hirdetés

Jön a Donkey Kong Country Tropical Freeze

A Donkey Kong Country sorozatot és főszereplőjét a konzolos játékok rajongóinak szinte biztosan nem kell bemutatni. Az 1981-ben (akkor még "gonoszként" útjára induló karakter) elsőként a 90’-es években kelt új életre, és vált egy csapásra népszerűvé, mint az akkori leglenyűgözőbb grafikával rendelkező, ötletes és lineáris játékmenete ellenére, hihetetlenül izgalmas játék nyugalmazott főszereplője, unokája, szintén Donkey mellett.

Donkey Kong Country Tropical Freeze

Donkey Kong Country Tropical Freeze

hirdetés

A trilógiát követően aztán, már a 3D kezdetleges berkein belül, sorra jöttek ki újabb játékok Donkey Kong karakterével Nintendo-tól, vagy legalább is az eredeti, 81-es Kong unokájával, míg ő, rendszerint öregúrként segítette leszármazottait a háttérből.

Közel 13 évnyi pihentetés után a Nintendo fejlesztő csapata gondolt egy nagyot és megalkotta (elsőként Wii-re) újra az eredeti Country sorozat lineáris játékmenetére alapozva a Donkey Kong Country Returns-t és milyen jól tette! Az új részben hihetetlenül jól sikerült visszahozni az eredeti játékélmény hamisítatlan izgalmát, felturbózva azt újabb izgalmas ötletekkel és 3D-s elemekkel, mely recept tökéletes elegynek bizonyult az ekkor már majd 30 éves Kong család szerelmeseinek.

hirdetés

2013-ban aztán kiderült, hogy ezúttal sem kell sokáig várni az újabb részre, hisz (némi késlekedés után) 2014. február 13-án, elsőként Japánban, majd a hónap folyamán világszerte jön a Donkey Kong Country Tropical Freeze, melyet annyi szent, hogy még annak is érdemes elsőként kipróbálni, aki most találkozik először e hihetetlenül rabul ejtő játéksorozattal!

Donkey Kong Country Tropical Freeze

A játék tematikailag, játékmenetileg és grafikailag is teljességgel tekinthető a Returns 2. részének, sztorija, részben szereplő gárdája és még sok minden azonban más. Ezúttal Viking hordákkal kell szembe néznie a Kong családnak, akik a borsot természetesen most is a Kong-ok banánkészletének dézsmálásával és a szigetük eltulajdonításával törik főhőseink orra alá. Az ellenség sorait itt is jópofa állatkarakterek erősítik, úgy, mint pingvinek, dodók, szöcskék, baglyok, rozmárok, nyulak, halak, medúzák, de még jegesmedvék is.

A játék, amellett, hogy sok klasszikus elemet megtartott az előző részekből, sokat bővült is. Főhősünk természetesen most is Donkey Kong, akinek ezúttal nem csak Diddy Kong (Donkey unokaöccse) van a segítségére, hanem Diddy barátnője, Dixie, sőt, 1981 óta most először a sorozat történetében, színre lép (aktív szereplővé válik) nagyapja, Cranky Kong (vagyis az első Donkey Kong) is!

Donkey Kong Country Tropical Freeze

A játék most is különféle világokra osztottan zajlik, melyek átlagban 7-9 hasonló hangulatú pályát tartalmaznak, végükön egy "kisebb" főellenséggel. A "fő gonosz" az eddigi előzetesek és gameplay videók során még nem mutatkozott, csak hatalmas szakálla, jellegzetes viking sapkája és méretes termete árulkodik arról, hogy sem vele, sem az egész játék kimerítésével ismét nem lesz könnyű dolgunk és számos meglepetés vár ránk.

hirdetés

Természetesen feltűnnek ebben a részben is többek között az oly kedvelt csille kocsis pályák épp úgy, mint a vizesek, ám még eme "jól megszokott" elemek is bővelkednek majd új kihívásokban. Például a vizes akadályok úszással (akár csak eddig is) áthidalhatóak lesznek, ám most már a kellő mennyiségű oxigén (mely a víz alatt buborékok formájában jelentkezik majd) rendszeres felvételéről is gondoskodnunk kell majd az ellenek leküzdése mellett, különben figyelmetlenségünkkel könnyen életet veszthetünk.

Donkey Kong Country Tropical Freeze

Bármennyi, az előbbiekhez hasonló meglepetést is tartogasson még eme újabb rész, annyit lehet még tudni mindezeken kívül, hogy unatkozni biztosan most sem fogunk, hisz Donkey-éknak át kell majd verekednie magukat trükkösebbnél trükkösebb csapdákat rejtő akadályokon, például csúszós jégtáblákon éppúgy, mint lángoló dzsungeleken, tehát ismét kapunk hideget, meleget egyaránt.

Donkey Kong Country Tropical Freeze

Bár hazai viszonylat sajnos eme rész sem számít majd "olcsó mulatságnak", a lebilincselő élmény most is garantáltan megéri majd! (A szemet gyönyörködtető és hangulatos grafikáról, valamit a mulatságos állatkarakterek újabb soráról nem is szólva.)

Egy kis előzetes kedvcsinálónak:

Játékra fel!

2014. február