Jó hír a fogyni vágyóknak: Diétázzunk csokival!

Jó hír a fogyni vágyóknak! Kutatások kimutatták, hogy a csokoládé telis-tele van értékes flavonoidokkal, aminek következtében kétségtelen, hogy a csokoládéfogyasztás kiválóan elősegíti az emésztést, s így közvetlenül hozzájárul az egészséges túlsúlycsökkentéshez is.

Diétázzunk csokival

A csoki nagyon egészséges és számos jótékony hatással bír.

hirdetés

Mint édességről, alapvetően azt gondolná az ember, hogyha sok csokit eszik, attól bizony hosszú távon csakis hízni lehet, pedig éppen ellenkezőleg! Kutatások igazolják, hogy a csokoládé, legfőképpen a maga antioxidáns- és koffeintartalma miatt, remek súlycsökkentő, stresszoldó, koncentrációs képesség növelő és még a rák megelőzéséhez is nagyban hozzájárul, tehát összességében egy igen komplex hatású egészségmegőrző finomság.

Mindez annak köszönhető, hogy a csokoládé, mint köztudott, növényi eredetű táplálék, a kakaófa terméséből, a kakaóbabból nyerik. A növények többsége, de a kakaóbab különösen, tele vannak különféle, úgynevezett flavonoidokkal, mely, az emberi szervezet számára igen hasznos anyagok, leginkább kiemelkedő antioxidáns hatásukról ismertek. Az antioxidánsoknak fő előnye, hogy képesek megkötni a citotoxikus hatásukról elhíresült szabadgyököket, így nagyban hozzájárulnak a szervezet egészséges harmóniájának megőrzéséhez, valamint az öregedés lassításához is. A csoki mindemellett, kifejezetten magas koffeintartalmának (100 gramm csokoládéban közel 20-65 mg koffein található) köszönhetően, még inkább könnyíti az anyagcserét, így garantáltan segíti a fogyást és a számunkra egészséges, ideális alak hosszútávú megőrzését.

hirdetés

Mint minden étel esetében, itt is fontos azonban a minőség és a mennyiség. Minél magasabb kakaó tartalmú csokit fogyasztunk, annál hatásosabb lesz a diétánk, ugyanakkor fontos az is, hogy csakis önmagában ne alkalmazzuk fogyásra a csokit, mert ahhoz túl egyoldalú táplálék. Mindenképpen csak egészítsük ki vele aktuális diétánkat (például rendkívül fokozza a különféle gyümölcs-diéták hatását), ami nem csak testileg, hanem, minden bizonnyal lelkileg is elősegíti majd a súlycsökkentést, nem kis élvezeti értéke mellet.

Fogyasszuk hát bátran (de nem túl nagy mennyiségben, mondjuk csak néhány kockányit naponta) diétázás közben is, ezt az ínycsiklandó finomságot és legyünk boldogok és kiegyensúlyozottak a csoki segítségével!

hirdetés

2015. november