Játékokkal, vagy azok nélkül? (18+)

Egy viszonylag új keletű dilemma, mellyel kapcsolatban sokszor nemenként, sőt, egyénenként is igen eltérő véleményekkel találkozhatunk, különösen a tekintetben, mi az, ami még segédeszköz és mi az, ami már "túlzás", sőt, hogy egyáltalán szükség van-e ilyesmire az ágyban?

Játékokkal, vagy azok nélkül? (18+)

A szexualitással kapcsolatos termékekre szakosodott boltok polcai szinte roskadoznak a különféle, furábbnál furább formájú, állagú és színű kiegészítőktől, vágyfokozóktól, ingerlőktől és más egyéb segédeszközöktől. Ha valaki nem gyakran fordul meg ilyen üzletekben, elsőre szinte azt sem tudja, pontos mi, milyen célt is szolgálhat. Tény, hogy bár a "prűdség" már nem divat, ennek ellenére még mindig nem számít a leghétköznapibb dolognak az efféle szexuális kellékek használata, pedig sokuk kifejezetten jótékony hatással lehet a szexuális életre.

Közismert tény például, hogy a vibrátor (melyet Kelsey Stinner, egy gyakorló orvos talált fel az 1800-as évek végén) kiválóan alkalmas a női gyönyör előidézésére és ez által jelentősen csökkenti a kielégületlenségből fakadó tartós stresszt és a szexuális frusztrációt (Stinner idejében egyszerűen női hisztériának hívták). E tényből kiindulva nem is olyan meglepő tehát, hogy a nők jelentős része, vállalva, vagy titkokban, de szívesen alkalmaz(na), vagy kipróbál(na) efféle eszközöket szexuális élete felpezsdítésére.

Ám míg az otthoni magányunkban kellemes kikapcsolódásnak adhatjuk át magunkat egy-egy alkalom során, addig már korántsem biztos, hogy partnerünk is osztozni fog örömünkben, ha a vele való együttléteinkbe is be akarjuk csempészni a gyönyörök e dús forrásait. Bár a férfiakat intenzíven képes felizgatni, ha a nő "önmagával játszadozik" a szemük láttára, nem minden esetben reagálnak így. Egyes pasikat mindez meg is zavarhat, és könnyen elbizonytalaníthat. Nem egyszer megesik az is, hogy a férfi önbecsülése romokba dől annak láttán, hogy amire ő csak komoly erőfeszítések árán, hosszabb idő elteltével képes (ha képes), arra egy kis, játékos találmány töredék annyi idő alatt. Természetesen akadnak azért szép számmal lelkes férfiak, sőt olyanok is, akik kifejezetten élvezik, ha "megkönnyítik" a dolgukat, s ők szinte a már-már irritáló lustaságig képesek eljutni az ilyesfajta együttlétek során.

A nemek közötti különbség oka lehet még az is, hogy még a nők, ha "újításról" van szó, szívesebben kísérleteznek inkább szexuális segédeszközökkel, mintsem új, ismeretlen, bizonytalan kapcsolatokba bonyolódnának, addig a férfiak, ha egy kis változatosságról van szó, inkább a "friss hús" piacon néznek körül. Mindez evolúciósan érthető is, hiszen, míg általában a nő a biztonságot kedvelő, "fészekrakó" típus, addig a férfi inkább az örökös "vadászatban" leli örömét.

Bárhogy is gondolkodjunk a szexuális segédeszközök terén, ha komolyabb párkapcsolatról van szó, és szeretnénk párunk tudomására adni, hogy milyen "piszkos" gondolatok is járnak a fejünkben, mindenképpen legyünk eleinte óvatosak, puhatoljuk ki véleményét és attól függően, megfelelő tempóban és módon haladjunk tovább céljaink elérése felé, ha szükséges, így van rá a legnagyobb esély, hogy végül mindenki "jól járjon"! S, hogy valóban elengedhetetlenek-e a kiegyensúlyozott szexuális élethez eme célratörő találmányok?

Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, de ha esetleg mégis valaki arra jutna, hogy mégsem élne a szexipar kínálta termékek tárházával, akkor sincs semmi oka úgy érezni, mintha kimaradna valamiből, hiszen tény, hogy (maradiság, vagy sem) létezett már jóval feltalálásuk előtt is minden vágyat kielégítő, érzéki, vagy éppen őrjítő szex férfi és nő között.

2012. június