Tény, hogy ha valami, hát a pörkölt egy igazi, magyar étel, melyet minden bizonnyal, sehol másutt a világon nem tudnak olyan ízesre és finomra csinálni, mint hazánkban. Íme egy tocsogós, ízletes recept!
Ízes színes sertéspörkölt, lábasban
HIRDETÉS
Hozzávalók:
3 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 fehér (TV), 1 piros (Kápia) és egy zöld (hegyes erős, vagy édes) paprika
2 közepes paradicsom
1 kg sertéscomb
2 pörkölt kocka
Só, bors, édesnemes pirospaprika őrlemény
Olaj, vagy zsír
Hozzávalók
Elkészítése:
A hagymaféléket, a paprikákat és a paradicsomokat apróra, a húst közepes kockákra vágjuk. Egy megfelelő méretű lábasban, olajon a hagymát üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a comb kockákat, s azokat is megpirítjuk. Ezt követően a lábasba szórjuk a felaprózott paprikát és paradicsomot, majd kevergetjük, amíg levet nem eresztenek. Végezetül hozzáadjuk a pörkölt kockákat is, majd az egészet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikázzuk.
HIRDETÉS
A könnyebb elkészíthetőség érdekében, vagy akár pusztán csak a kedvcsináló látvány kedvéért, szeretettel ajánljuk az alábbi videóreceptünket!
Tipp:
Kizárólag a lefőtt nedvességmennyiséget pótoljuk vízzel, hogy a pörkölt jó szaftos, ízes maradhasson, tehát ne öntsük fel plusz vízzel az egészet, mert a zöldségek és a hús eresztette lé bőségesen elegendő a főzési folyamathoz.
Sertéspörkölt tálalva
Tipp:
Az utolsó elfőtt vízpótlást pótoljuk egy kevés édes vörösborral, s még intenzívebb csemege válik majd belőle, ráadásul csodás árnyalatot is nyer tőle a szaft.