Sertéspörkölt

Tény, hogy ha valami, hát a pörkölt egy igazi, magyar étel, melyet minden bizonnyal, sehol másutt a világon nem tudnak olyan ízesre és finomra csinálni, mint hazánkban. Íme egy tocsogós, ízletes recept!

Ízes színes sertéspörkölt, lábasban

Ízes színes sertéspörkölt, lábasban

hirdetés

Hozzávalók:

3 közepes fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 fehér (TV), 1 piros (Kápia) és egy zöld (hegyes erős, vagy édes) paprika

2 közepes paradicsom

1 kg sertéscomb

2 pörkölt kocka

Só, bors, édesnemes pirospaprika őrlemény

Olaj, vagy zsír

Ízes színes sertéspörkölt hozzávalók

Hozzávalók

Elkészítése:

A hagymaféléket, a paprikákat és a paradicsomokat apróra, a húst közepes kockákra vágjuk. Egy megfelelő méretű lábasban, olajon a hagymát üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a comb kockákat, s azokat is megpirítjuk. Ezt követően a lábasba szórjuk a felaprózott paprikát és paradicsomot, majd kevergetjük, amíg levet nem eresztenek. Végezetül hozzáadjuk a pörkölt kockákat is, majd az egészet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikázzuk.

hirdetés
Ízes színes sertéspörkölt készítés közben

A könnyebb elkészíthetőség érdekében, vagy akár pusztán csak a kedvcsináló látvány kedvéért, szeretettel ajánljuk az alábbi videóreceptünket!

Tipp:

Kizárólag a lefőtt nedvességmennyiséget pótoljuk vízzel, hogy a pörkölt jó szaftos, ízes maradhasson, tehát ne öntsük fel plusz vízzel az egészet, mert a zöldségek és a hús eresztette lé bőségesen elegendő a főzési folyamathoz.

Ízes színes sertéspörkölt tálalva

Sertéspörkölt tálalva

hirdetés

Tipp:

Az utolsó elfőtt vízpótlást pótoljuk egy kevés édes vörösborral, s még intenzívebb csemege válik majd belőle, ráadásul csodás árnyalatot is nyer tőle a szaft.

Jó étvágyat kívánunk!

2013. január