hirdetés

Íriszvizsgálat

Az íriszvizsgálat (íriszdiagnosztika) alapja a szem szivárványhártyáján (íriszén) látható jelek és az ezekben bekövetkező változások tanulmányozása. Nagy előnye többek között, hogy ezen eljárás kiválóan alkalmazható preklinikai tünetek megjelenése előtti diagnosztikai vizsgálat gyanánt.

Íriszvizsgálat, íriszdiagnosztika

Az írisz színe igen változatos

hirdetés

Milyen a vizsgálat?

A vizsgálat egyszerű és bonyolult is egyben. Egyszerű a vizsgált személynek, aki mindenféle kellemetlenség, fájdalom, vérvétel, idegeskedés és újbóli megjelenés nélkül, ugyanakkor egy átfogó kivizsgálással távozhat. Bonyolult a vizsgáló számára, aki akár 120-szoros nagyítással képes felismerni minden fontos elváltozást, amely a betegséget okozta vagy okozhatja a későbbiek során.

Mivel szervezetünkben folyamatosan zajlanak az elváltozások, ajánlatos ezeket figyelemmel kísérni.

Mivel végzik a vizsgálatot?

Megfelelő nagyítással erre alkalmas mikroszkóppal, mely 120-szoros nagyítást tesz lehetővé.

hirdetés

Mi látható az íriszen, és ezekből a jelekből mire következtethetünk?

- Az egyes betegségekre való öröklött hajlamot (pl. allergiára, gyulladásokra, keringési zavarokra, labilis idegrendszeri zavarokra utaló jeleket, továbbá a krónikus betegségek nyomait, illetve a múltban elszenvedett betegségeket is mutatja a vizsgálat, pl. lábon kihordott betegségeket, azok szövődményeit (pl. máj-, epebetegségek, érelmeszesedés).

- Megmutatja szervezetünk jelenlegi állapotát, így még a tünetmentes, de már kialakulóban lévő betegségek esetén a korai felismerés és az időben történő kezelés elvezethet a teljes gyógyuláshoz.

- Megmutatja, hogy mit várhatunk? Milyen a szervezet immunrendszere, erőnléti állapota.

Kiknek ajánlható?

1. Az elváltozások már akkor megjelenhetnek az íriszen, mikor még nincs komoly szervi baj, esetleg még panasz sem. (Ezt a szaknyelv "preklinikai" tünetek megjelenése előtti diagnosztikának hívja.)

Ajánlatos tehát azoknak, akik szeretnék tudni, hogy milyen a jelenlegi egészségi állapotuk, valamint, hogy milyen betegségek kialakulására van hajlamuk.

Akik tehát még a komolyabb tünetek megjelenése előtt figyelmeztetést szeretnének kapni egy betegségről, és egészségük védelmében időben cselekedni szeretnének, azoknak mindenképpen ajánlott elvégeztetni eme egyszerű, fájdalommentes vizsgálatot.

Egy ilyen vizsgálat során látott jelek alapján megmondható például, hogy nem tökéletes az epeműködés vagy a vastagbél funkciója. Ilyenkor egy egyénre szabott terápiát állítanak össze, pl. megmondják, milyen epeműködést javító teákat érdemes inni, vagy esetleg érdemes rostdúsabban és egészségesebben táplálkozni, hogy megelőzzük a bajt.

hirdetés

2. Azoknak is ajánlott, akik egészségük felmérése érdekében ódzkodnak a hagyományos orvosi vizsgálati módszerektől (vérvétel, röntgen, szövettani vizsgálat stb.).

Ez a módszer teljesen fájdalommentes, olcsó, gyors és főleg nem ártalmas, nincsenek kellemetlen utóhatások.

3. Azoknak is ajánlott, akik szeretnék nyomon követni, hogy milyen változást eredményez az alkalmazott terápiás kezelés.

Érdemes évente megismételni az íriszvizsgálatot!

Dr. Gálik Ágnes - Természetes Gyógyítás, elérhetőség: galikdr@gmail.com

2014. február